Miksi mies ei saa heittää rivoa läppää, mutta nainen saa? Naiset vastaavat

Juttusarjassa naiset vastaavat joka viikko lukijoiden kysymyksiin seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään liittyen!

"Miksi monet naiset närkästyvät siitä, että mies laukaisee leikillään pikkutuhman tai kaksimielisyyden? Tismalleen samoilla naisilla lienee omassa fantasiamaailmassaan hyvinkin ronskeja ajatuksia, ja vaikkapa tyttöjen illassa samat naiset voivat laukoa rivoja juttuja tai nauraa mukana. Tuntuu jotenkin kaksinaismoraaliselta," kysyy nimimerkki Omituinen.

Näin naisraati vastasi

"Itse sanoisin noille naisille, että nyt sitä nutturaa vähän löysemmälle. Kaksimieliset vitsit eivät tietenkään ole kaikkien juttu, mutta ei pikkutuhmuuksista tarvitse palkokasvia kiskaista nenään. Jos vitsisi eivät uppoa naiseesi, jätä ne suosiolla vähemmälle."
– 23, hävyttömien ja kaksimielisten vitsien ystävä

"Miehen suusta kuultu kaksimielinen vitsi saattaa yksinkertaisesti kuulostaa hyvinkin ällöltä ja limaiselta. Se myös riippuu siitä, miten heiton heittää. Tyttöjen kesken heitetyt härskit vitsit eivät "vaadi jatkotoimenpiteitä"”. Ne ovat vitsejä, heittoja, joihin tytöt voivat yhtyä tai samaistua. Kun mies taas laukoo naiselle rivouksia, oletus voi olla että a) mies ajattelee rivouksia kohdistaen ne läsnä olevaan naiseen b) mies on jokseenkin pervo, kun tuollaisia pitää ääneen yhtäkkiseltään heittää. Pikkutuhmat kuiskuttelut ovat sitten eri juttu, jotka kuuluvat vain parille keskenään. Kaikki eivät edes pidä tuhmista vitseistä tai kaksimielisistä jutuista. Ja siitä on kaksinaismoralismi kaukana. Jos oma kaksimielinen vitsisi ei toiminut ja aiheutti närkästystä, siinä tapauksessa voisikin miettiä, että MIKSI."
– 29, en todellakaan pidä kaksimielisistä vitseistä

"Itse en herkästi närkästy miesten kaksimielisistä vitseistä. Harvemmin ne ovat tosin oikeasti hauskoja, eli ehkä se on sitten jonkinasteista närkästymistä? Tästä voikin päätellä, että ei ainakaan omassa ystäväpiirissä myöskään tyttöjen illoissa kuulla tylsiä kaksimielisiä vitsejä."
– 25, sarkasmi on taidetta

"Riippuu vähän, millainen suhde tähän mieheen on. Jos on läheinen suhde mieheen, eivät pikkutuhmat jutut silloin tällöin haittaa minua, päinvastoin. Mutta jos kyseessä on vaikkapa pomo tai tuntematon mieshenkilö, voivat tällaiset kommentit tuntua hieman kyseenalaisilta. Riippuu tosin aika paljon myös tilanteesta. Itse en henkilökohtaisesti närkästy näistä, mutta kaipa sen voi kokea hieman tunkeilevana ja päällekäyvänä, siksi jotkut eivät tykkää."
– 23, pidän vitseistä, jotka syntyvät sattumalta ja odottamatta

"Rakastan hävyttömiä, törkeitä vitsejä ja lauon niitä myös itse. Ainoastaan raiskausvitsit kuvottavat, vaikka olenkin periaatteessa sitä mieltä, että kaikesta on voitava heittää läppää. Joko kysyjällä on turhan siveitä kavereita, tai kyse on jostain muusta. Tiedän esimerkiksi tapauksia, joissa naapurin mies heittää aina käytävässä kohdatessaan rivoja juttuja tyyliin "moi honey". Ihan tiedoksi vaan, että jos joka aamu kertoo kulkustensa kuulumisia, se on jo ahdistelua, eikä "leikillistä laukaisua". Vitsi silloin tällöin on poikaa, mutta jos keskustelutaitosi keskittyvät navan alle aina, kun nainen tulee näköpiiriin, olet häirikkö eikä minuakaan naurattaisi. Sori siitä."
– 30, pidän sanaleikeistä, kuten munansaannoksista

"Ei ole tapanani närkästyä pikkutuhmista jutuista, lauon niitä itsekin taukoamatta. En osaa edes arvata, miksi herkkähipiäisemmät ottavat kaksimielisyydet loukkauksena. Ehkä he pitävät niitä vihjailuna petipuuhiin, kun kaipaisivat vain arvostusta omana itsenään? En todellakaan tiedä."
– 30, pidän kaksimielisistä, härskeistä vitseistä 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja