Mainos

Miksi miehiltä vaaditaan niin paljon? Naiset vastaavat

Juttusarjassa naiset vastaavat joka viikko lukijoiden kysymyksiin liittyen seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään!

”Miksi naiset vaativat niin paljon meiltä miehiltä? Tulee vain hirveät suorituspaineet, joiden vuoksi ei sitten voi suoriutua. Naisten odotukset tuntuvat olevan kuin elokuvissa. Miksi?” kyselee Tuomas.

Näin naiset vastasivat:

"Se, että nainen vaatii, ei todellakaan automaattisesti tarkoita sitä, että kaikki naisen vaatimukset olisi täytettävä. Miehen kannattaisi panostaa itseluottamukseensa, jos tuntuu, että naisen kovat odotukset murentavat suorituskyvyn. Tapailetko kenties liian vahvoja naisia? Siinä ei ole mielestäni mitään pahaa, että osaa vaatia."
– 28, naimisissa

”Moi Tuomas! Mitähän tässä vaaditaan? Lahjoja vai huomiota? Seksiä? Erektiota? Rahaa? Munuaista? Kaikki maailman naisetko nyt vaativat, ja juuri sinulta? Aistin katkeruutta.

Mielestäni naisen odotusten realistisuus riippuu siitä, mitä hän odottaa. Jos kumppanisi toivoo, että sanoisit edes joskus ”rakastan sinua” etkä silti suostu, nainen ei todellakaan ole kohtuuton. Jos taas olet perheen ainoa elättäjä ja nainen haluaa 3500 euroa uuteen lamppuun, meno on melko kohtuutonta. Samalla tavalla on kohtuutonta, jos nainen kyttää menemisiäsi, eikä sinulla saa olla yhtään kaveria, jota hän ei tunne. Nämä esimerkit tulivat ensimmäisenä mieleen.

Jos sinusta tuntuu, että nainen (siis eivät ne kaikki maailman naiset) vaatii sinulta liikaa, kannattaa keskustella omista ja kumppanin odotuksista. Haluatteko samoja asioita? Antaako ja saako kumpikin tasapuolisesti? Mikä mieltä painaa? Ihmissuhde on kompromisseja, ja kompromissien pointti on, ettei vain toinen ole se, joka aina antaa, antaa ja antaa.

Jos mitään vaativaa naista ei ole, vaan tämä ”naiset vaativat” on vain netin keskustelupalstojen ja kahden huonon ihmissuhteen pohjalta syntynyt katkera yleistys, suosittelen keskustelua oman itsen kanssa: ovatko uskomukseni totta, ja miksi uskon juuri näin?

Tsemppiä keskusteluihin!”
– 30, parisuhteessa

"Eivät kaikki naiset vaadi miehiltä paljoa, mutta on totta, että moni sinkkunainen voisi hieman laskea kriteerejään parisuhteen löytämiseksi. Väittäisin, että suurelle osalle naisista (myös itselleni) riittää mies, jota on kiva katsella, ja joka on luotettava, osoittaa välillä rakkauttaan ja osallistuu yhteisen elämän suunnitteluun ja toteuttamiseen. Jos nainen vaatii mieheltä tiukaksi treenattua vartaloa ja naisen hemmotteluiltoja viikoittain, suhde perustuu johonkin ihan muuhun kuin aitoon kiinnostukseen toista ihmistä kohtaan."
– 24, parisuhteessa

"Hei Tuomas. Mistäköhän elämän osa-alueesta mahdat puhua? Petipuuhista vai tulevaisuuden haaveista? Haaveilussahan ei ole mitään pahaa. Mutta jos koet kaameita suorituspaineita, suosittelisin keskustelemaan aiheesta rehellisesti naisen kanssa. Vai koetko vain olevasi vajavainen? Älä aseta itsellesi liian kovia paineita, siihen lopahtaa sekä sinun että naisen mielenkiinto. Tee muille niin kuin haluaisit itsellesi tehtävän, eikös?”
– 30, sinkku

"Koska se on naisten tehtävä ja miesten tehtävä on totella. Älä valita tai jäät yksinäiseksi peräkammarinpojaksi."
– 36, naimisissa

Mitä olet aina halunnut kysyä naisilta? Kysy – me selvitämme vastauksen

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.