Miksi köyhien lapset kuolevat syöpään muita useammin? Vapaaehtoiset keräsivät yli miljoonan euron lahjoituksen suomalaisten syöpälasten hyväksi

Lahjoituksilla tehdään hyvää syöpälapsille 7:27
Suomen Lasten Syöpäsäätiö Aamu ja Sylva ry kommentoivat lahjoitusta.

Hyväntekeväisyyspyöräilyjoukkue Team Rynkeby – God Morgon Finland on ylittänyt ensi kerran historiansa aikana yli miljoonan euron keräyssumman. Katso videolta Huomenta Suomen keskustelu aiheesta.

Liki 300 ihmisen vapaaehtoisvoimin keräämä summa luovutettiin lauantaina Suomen Lasten Syöpäsäätiö Aamulle ja Sylva ry:n edustajille.

– Kyllä se on suuri summa, että siinä mielessä ei voida vähätellä asiaa, vaan me olemme äärimmäisen iloisia tästä, asiamies Laura Paasio, Suomen Lasten Syöpäsäätiö Aamusta sanoo.

Kaikki rahat tullaan kohdistamaan lasten syöpätutkimukseen ja hoitojen kehittämiseen, Paasio kertoo:

– Aamu säätiön merkittävin tavoite on saavuttaa se, että lasten syöpähoidot olisivat maailman parhaat Suomessa.

Mikä on lasten syöpäkuolleisuuden epätasa-arvon taustalla?

Sosioekonomisten ryhmien välinen epätasa-arvo vaikuttaa myös lasten syöpiin Suomessa. Vaikka hoidot ovat samat, kaikkein köyhimmällä väestön osalla lasten kuolleisuus on korkeampi.

Team Rynkeby – God Morgon Finlandin rahoituksen myötä on pystytty nyt käynnistämään laajamittainen tutkimushanke, jossa selvitetään mikä on ilmiön taustalla.

– Sylva ry:n tehtävähän on nimenomaan taata, että me tavoitamme kaikki nämä perheet, joissa lapsi sairastuu syöpään. Varmistetaan sitä kautta, että perhe saa tarvitsemaansa tukea ja sitten kaikki muu tämä monimutkainen siellä ympärillä, kertoo Sylva ry:n puheejohtaja Lassi Kurkijärvi.

Lue myös:

    Uusimmat