Miksi Jukurit on pulassa? Petteri Sihvonen vastaa: "Nämä asiat olivat jo Tamilla aikoinaan kunnossa"

Miksi KooKoo on yllättänyt Jukurit, onko Kärpistä enää haastamaan Ilvestä? Liigaviikko perkaa puolivälierien käänteet 22:36
Miksi KooKoo on yllättänyt Jukurit, onko Kärpistä enää haastamaan Ilvestä? Liigaviikko perkaa puolivälierien käänteet.

KooKoo johtaa runkosarjan kakkosta Jukureita hieman yllättäenkin 2-0 jääkiekon SM-liigan puolivälieräsarjassa. MTV Urheilun asiantuntija Petteri Sihvonen näkee tässä enemmän KooKoon hyvyyttä kuin Jukurien heikkoutta.

Sihvonen antaa kehuja KooKoon päävalmentajalle Olli Salolle ja lanseeraa uuden termin suomalaiseen jääkiekkoon: sijoittumisjääkiekko. 

Onko Suomi-kiekossa siis uusi Pep Guardiola? Huippuvalmentaja on sanonut, ettei jalkapallo ole välttämättä pelivälineenhallintapeli vaan sijoittumispeli.

– Tavallaan on, mutta nämä ovat vanhoja asioita, jotka olivat jo "Tamilla" aikoinaan kunnossa, mutta ne unohtuvat pikku hiljaa, Sihvonen vastaa viitaten ex-valmentaja ja kiekkopersoona Juhani Tammiseen.  

Pääkuvan videolla Sihvonen antaa esimerkkejä KooKoon "sijoittumisjääkiekosta" ja tekee syväanalyysin Jukurien ja KooKoon välisestä puolivälieräsarjasta, jossa pelataan kolmas osaottelua torstaina – suora lähetys C Moressa klo 18.30. Sihvosen perkauksessa ovat myös torstaina jatkuvat puolivälieräsarjat Tappara-Lukko ja TPS-HIFK sekä perjantaina jatkuva Ilves-Kärpät. 

Lue myös:

    Uusimmat