Mikroskooppisen pieni käsilaukku huutokaupattiin lähes 60 000 eurolla

Mikroskooppisen pieni käsilaukku huutokaupattiin kymppitonnien hintaan! 0:46
Tältä mikroskooppisen pieni ja kymppitonneilla kaupattu käsilaukku näyttää!

Amerikkalainen taidekollektiivi teki 3D-tulostustekniikalla mikroskooppisen pienen käsilaukun, josta ostaja maksoi huutokaupassa yli 63 000 dollaria.

Viime viikolla amerikkalaisessa huutokaupassa myytiin mikroskooppisen pieni käsilaukku yli 63 000 dollarilla eli noin 57 850 eurolla. Tapauksesta kertovat CNN ja New York Post.

3D-tulostetun laukun taiteili taidekollektiivi

Luksusmerkki Louis Vuittonista inspiraationsa ammentanut neonvihreä miniatyyrilaukku on brooklynilaisen taidekollektiivi MSCHF:n käsialaa. Se on valmistettu 3D-tulostustekniikalla.

Tämän minilaukun mitat ovat 657x 222x700 mikrometriä.

Kerrotaan, että ostaja sai myös näytöllä varustetun mikroskoopin laukkunsa katselua varten.

Yllä olevalla videolla näet kuvia laukusta. Sen keskelle on painettu Louis Vuittonin LV-logo. Laukun mallin kerrotaan perustuvan luksusbrändin sivuilla myynnissä oleviin käsilaukkuihin, joiden hinta on 30004000 dollaria.

Huutokaupassa mukana Pharrell Williams

CNN kertoo, että myyntitilaisuuden järjesti amerikkalainen huutokauppayhtiö Joopiter, jonka perustaja on muusikko ja tuottaja Pharrel Williams. Williams toimii parhaillaan Louis Vuittonin miesten malliston luovana johtajana.

MSCHF:n Kevin Wiesner kertoi New York Postille, että ryhmä ei koskaan pyytänyt tähän lupaa brändiltä itseltään. 

Pharrell rakastaa isoja hattuja, joten teimme hänelle uskomattoman pienen laukun, Wiesner totesi.

Samanlaisia temppuja aiemminkin

New York Postin mukaan MSCHF on kartuttanut mainetta siinä, että se tekee provosoivia ja vitsailevia tuotteita. Kollektiivin kerrotan myyneen esimerkiksi parin 76 000 dollaria (69 859 euroa) maksaneita "Birkinstocks"-sandaaleja, jotka oli tehty Birkinin laukusta ilman yhtiön lupaa. 

Ryhmän huutokauppasivustolle julkaiseman lausunnon mukaan tämä "Microscopic Handbag" ottaa kantaa muotiteollisuuden yhä pieneneviin laukkuihin ja niiden epäkäytännöllisyyteen ja että niitä kanniskeltaisiin vain brändin vuoksi.

Katso myös video: Alennusmuodilla rahoiksi: Nämä vaatteet käyvät kaupaksi

Alennusmuodilla rahoiksi? Nämä vaatteet käyvät kaupaksi toisenkin kerran 9:51
Huomenta Suomen vieraana second handia myyvän ReLove-ketjun yrittäjä Noora Hautakangas ja Aktian salkunhoitaja Juuso Kenkkilä. 

Lähteet: CNN

Lue myös:

    Uusimmat