Mikko Rantasen tutkapari toivoo aliarvostetulle suomalaistähdelle muhkeaa jatkosopimusta – "Hän ansaitsee kaiken"

2:06
Videolla kuvaa NHL:n ratkaisevasta finaaliottelusta.

Mikko Rantanen lukeutuu Sebastian Ahon ja Patrik Laineen ohella niiden suomalaispelaajien joukkoon, joiden sopimukset NHL-seurojensa kanssa päättyivät viime kauteen. Rantasen tutkapari Gabriel Landeskog toivoo Rantasen saavan ansaitsemansa sopimuksen.

Rantanen takoi päättyneellä kaudella tähän mennessä uransa komeimmat tehopisteet NHL:ssä. 22-vuotias suomalaistähti saalisti 74 runkosarjaottelussa 87 tehopistettä. Rantanen oli Landeskogin ja Nathan MacKinnonin ohella Colorado Avalanchen tärkeimpiä pelaajia läpi kauden.

Vaikka Rantanen on tehnyt hurjaa jälkeä NHL:ssä jo kahden kauden ajan, on hän päässyt pelaamaan vielä NHL:n suurimman valokeilan ulottumattomissa.

– Hän ei saa tarpeeksi arvostusta, mutta luulen hänen olevan sinut sen kanssa. Uskon, että hänelle sopii pelata tavallaan tutkan ulkopuolella. Minusta hän on asettanut pelisuorituksillaan itsensä aivan NHL:n kärkipelaajien joukkoon. Hän on iso, vahva ja taitava pelaaja, joka ohittaa kavereita 1vs1-tilanteissa, Landeskog kehuu suomalaista joukkuetoveriaan NHL:n verkkosivuilla.

Rantanen neuvottelee tällä hetkellä Coloradon kanssa jatkosopimuksesta, sillä suomalaisen sopimus päättyi tähän kauteen. Odottaa sopii, että Rantanen saa Coloradolta rahakkaan sopimuksen. Landeskog toivoo, että Rantasen vahvat peliesitykset huomioidaan sopimustarjouksessa.

– Hän ansaitsee kaiken, mitä on saanut. Olen varma, että he pääsevät hyvään yhteisymmärrykseen, joka sopii hyvin molemmille osapuolille. Hän on todella maanläheinen kaveri, joka välittää todella hänen joukkuetovereistaan. Hän haluaa olla vain hyvä jääkiekkoilija, Landeskog toteaa.

– En sotkeudu muiden pelaajien sopimusneuvotteluihin. Välitän joukkuekavereistani. Haluan heidän olevan onnellisia, ja me kaikki teemme töitä saman tavoitteen eteen, jotta voittaisimme Stanley Cupin. 

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.