New York Rangersin päävalmentaja vaikuttui Kaapo Kakosta välittömästi, ylistää suomalaistähden valtavaa potentiaalia – "Sain kylmiä väreitä"

"Hieno homma"– Kaapo Kakko kommentoi NHL-varaustaan 4:19
Videolla Kaapo Kakon mietteitä NHL-varauksensa jälkeen.

New York Rangersin päävalmentaja David Quinn on enemmän kuin tyytyväinen joukkueensa uuteen ykkösvaraukseen Kaapo Kakkoon.

Rangers varasi Kakon koko kesän varaustilaisuuden toisena pelaajana heti New Jerseyn varaaman Jack Hughesin jälkeen. Kakko otettiin heti Rangersin kannattajien keskuudessa erinomaisesti vastaan. Toisen varausvuoron NHL:n draftlotossa voittaneen Rangersin valmentaja David Quinn muistaa ensireaktionsa, kun sai tietää varausvuorosta.

– Sain kylmiä väreitä, Quinn muistelee, NHL:n verkkosivuilla.

Kakko on noussut jo lyhyessä ajassa New York Rangers -organisaation valokeilaan, ja syystäkin. Nuoren suomalaistähden esitykset SM-liigassa ja kevään MM-kisoissa ovat antaneet erinomaista osviittaa Kakon lahjakkuudesta. Quinn ylistää suomalaistähden monipuolisuutta vuolaasti.

– Se, kuinka Kakko osaa tehdä maaleja ja on samalla myös pelinrakentaja, on asia, jota rakastan hänessä. Hän pelasi sentterinä pitkään, kunnes oli noin 15-vuotias, joten hänellä on pelinrakentajan ominaisuudet. Ja voi pojat, hänessä on vielä paljon varaa kasvaa fyysisesti. Niin iso ja vahva kuin hän on nyt, tulee hänestä vielä 20-vuotiaana paljon isompi, Quinn kehuu.

Rangers on jäänyt kahdella viime kaudella ilman pudotuspelipaikkaa NHL:ssä. Kakon odotetaan nousevan avainrooliin perinteikkäässä seurassa jo heti ensi kaudella. Quinn uskoo Kakon pystyvän auttamaan joukkuetta hyvinkin nopealla aikataululla, mutta ei halua odottaa suomalaisnuorukaiselta kuitenkaan vielä liikoja.

– En halua asettaa hänelle liikaa paineita. Tietysti se mahdollisuus on olemassa, kun sinut varataan korkealla. Hän astuu joukkueeseen, joka ei päässyt viime kaudella pudotuspeleihin, joukkueeseen, joka tarvitsee apua, Quinn summaa.

– Liigasta on tullut nuorempi, mutta sitä haluaa myös laittaa nuoria pelaajia asemaan, jossa he voivat menestyä. Kaikki odottavat sitä, minä odotan sitä, mutta joillakin tottuminen NHL:ään on erilaisempaa ja nopeampaa kuin toisilla, Quinn toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat