Mikko Rantanen ylisti Artturi Lehkosta – mestarillinen syöttö loksautti leuat: "Hän oli kaukalon paras pelaaja"

Artturi Lehkoselta upea tarjoilu – Mikko Rantanen räväytti verkot tötterölle 0:55
Artturi Lehkoselta upea tarjoilu – Mikko Rantanen räväytti verkot tötterölle (Video: NHL.com)

Lehkonen palasi huippuvireeseen marraskuisen loukkaantumisen jäljiltä. Lehkonen keräsi tehot 2+2, kun Colorado Avalanche katkaisi neljän ottelun tappiosarjansa NHL:ssä.

Marraskuussa rajusti loukkaantunut Artturi Lehkonen alkaa löytää entistä osaamistaan jääkiekon NHL:ssä. Lehkonen keräsi tehot 2+2, kun Colorado Avalanche katkaisi neljän ottelun tappiosarjansa kukistamalla Washington Capitalsin vieraissa 6–3.

– Hän oli kaukalon paras pelaaja, kommentoi joukkuekaveri Mikko Rantanen sanomalehti Denver Gazetten mukaan.

Lehkonen pelasi seitsemännen ottelunsa palattuaan tammikuussa yli kolme kuukautta ja 35 ottelua kestäneeltä tauolta. Pitkä tauko johtui 9. marraskuuta sattuneesta loukkaantumisesta, jossa Lehkonen törmäsi pää edellä kaukalon laitaan.

Lehkonen teki vuoden ensimmäiset maalinsa, mutta loksautti pelikaveriensa leuat etenkin syötöllä joukkueensa neljänteen maaliin. Lehkosella oli ylivoimalla kiekko Capitalsin maalin edessä, ja hän syötti sen rystyltä jalkojensa välistä sokkona Rantaselle, joka viimeisteli osuman.

– Tiesin, että Mikko hengailee aina siinä kohtaa jäällä. Yritin vetää puolustajan itseni kimppuun ja syöttää kiekon Mikolle, Lehkonen sanoi.

– Se oli loistava syöttö. Tauon jälkeen kestää aina aikansa päästä vireeseen. Artturi pelasi parhaan pelinsä paluunsa jälkeen, ja olen iloinen hänen puolestaan, Rantanen kommentoi sanomalehti Denver Postille.

Rantanen on suomalaisten pistepörssin ykkönen 29 maalillaan ja 40 maalisyötöllään 54 ottelussa. Lehkonen on pelannut tällä kaudella vain 19 ottelua, joissa hän on tehnyt viisi maalia ja antanut kahdeksan maalisyöttöä.

Luukkonen pelasi vahvan nollapelin

Buffalo Sabresin maalia vartioinut Ukko-Pekka Luukkonen torjui 33 laukausta ja pelasi nollapelin kotiyleisön edessä, kun hänen joukkueensa kukisti Los Angeles Kingsin 7–0. Nollapeli oli Luukkosen neljäs tällä kaudella.

– Nollapeli on hieno juttu, mutta tärkeintä on ottelujen voittaminen, Luukkonen sanoi NHL:lle.

Buffalo on itälohkon Atlantin divisioonassa viimeistä edellisenä. Runkosarjasta on jäljellä 30 ottelua, mutta Sabresilla on kova työ kammeta itsensä pudotuspeleihin.

Ukko-Pekka Luukkonen muurasi maalinsa umpeen – uran neljäs nollapeli vaati 33 torjuntaa 1:27
Ukko-Pekka Luukkonen muurasi maalinsa umpeen – uran neljäs nollapeli vaati 33 torjuntaa (Video: NHL.com)

Detroit Red Wingsin maalivahdilla Ville Hussolla oli epäonnisempi ilta kuin Luukkosella. Husso luisteli Edmonton Oilers -ottelussa vaihtoon jo vajaan yhdeksän minuutin pelin jälkeen. NHL:n mukaan hän kärsi alavartalovammasta. Husso ehti torjua 6/7 laukausta ennen loukkaantumistaan.

Oilersin tähtipelaaja Connor McDavid pelasi uransa vahvimman syöttöpelin 8–4-voitossa. McDavid alusti kuusi joukkueensa maaleista ja ylsi NHL-urallaan jo 600 maalisyöttöön.

Carolina Hurricanesin suomalaispelaajat jäivät pisteittä, kun Dallas Stars karisti Hurricanesin kintereiltään 4–2-voitolla. Dallasin Roope Hintz laukoi ottelun avausmaalin, kun ensimmäistä erää oli pelattu lähes kymmenen minuuttia. Osuma oli Hintzin kauden 23:s. Häntä enemmän maaleja on suomalaisista tehnyt vain Rantanen.