Mikko Rantanen ja Colorado pyyhkivät pöydän Tampa Baylla – hallitseva mestari luhistui täysin NHL:n toisessa finaalissa

Jääkiekon NHL:n toisessa loppuottelussa Colorado Avalanchen ja Tampa Bay Lightningin välillä nähtiin kaikkiaan seitsemän maalia, kun kotijoukkue Colorado vei kahden edelliskauden mestaria 7–0.

Coloradon suomalaisvahvistus Mikko Rantanen avitti jälleen syötöillään joukkuettaan voittoon. Tällä kertaa Rantasen syötöt edelsivät kolmen maalin syntyä. Joukkueiden ensimmäinen finaaliottelu ratkesi jatkoerässä, jossa Rantanen keräsi tehot 0+2.

Pudotuspeleistä Rantasella on pistetilillään 15 ottelusta kaikkiaan 22 tehopistettä: viisi maalia ja 17 syöttöpistettä.

Coloradon maaleista yhteensä neljästä vastasivat Valeri Nitshushkin sekä Cale Makar. Nitshushkinin ensimmäinen maali syntyi ylivoimalla, kun pelikello oli ehtinyt pyöriä vasta vajaat kolme minuuttia. Toisen maalin venäläisvahvistus upotti toisen erän alussa. Kanadalainen Makar puolestaan tehtaili molemmat maalinsa kolmannessa erässä.

Katso alapuolelta Coloradon 7–0-osuma – Rantanen ja MacKinnon petasivat paikan kaksi maalia laukoneelle Cale Makarille.

Coloradon maalia vahtinut Darcy Kuemper pelasi nollapelin torjuen 16 laukausta. Kaukalon toisessa päädyssä Tampa-vahti Andrei Vasilevski torjui 23 kertaa. Coloradon seitsemän maalia olivat suurin määrä, mitä Vasilevski on sadassa pudotuspelissä yhdessä ottelussa päästänyt taakseen.

Ottelusarjaa nyt 2–0 johtavan Coloradon edellinen NHL-mestaruus on vuodelta 2001.

Joukkueet kohtaavat seuraavan kerran Suomen aikaa maanantain ja tiistain välisenä yönä Tampa Bayn kotiareenalla. NHL:n mestaruuden eli Stanley Cupin saa joukkue, joka voittaa ensimmäisenä neljä ottelua.