Mikko pudotti painoa huikeat 67 kiloa: "Meistä jokainen pystyy tämmöiseen"

0:35

Mikko Potila, 33, painoi vielä neljä vuotta sitten 152 kiloa. Hän muutti elämänsä sisukkaalla työllä ja päättäväisellä asenteella. – Meistä jokainen pystyy tämmöiseen, Potila uskoo.

– Ei tähän ole poppaskonsteja ole. Kaikki pitää tehdä itse, sisulla, sydämellä ja positiivisella asenteella, Mikko Potila sanoo.

Potila, 33, painoi vielä neljä vuotta sitten 152 kiloa.

– Silloin elin huonoilla elintavoilla, käytin viikonloppuisin alkoholia, tupakoin ja söin roskaruokaa. Silloinen liikkuminen oli epäsäännöllistä, pelailin yleensä pleikkaria, makoilin ja katsoin telkkaria, Potila muistaa.

"Lopetin kerralla alkoholinkäytön, tupakan ja roskaruoan"

Kesällä 2014 hän sai tarpeekseen. Potila otti itseään niskasta kiinni ja alkoi kävellä. Treenaamiseen hän yhdisti pian peruskuntoliikkeitä ja ”kotipunttireenejä”.

– Samalla lopetin kerralla alkoholinkäytön, tupakan ja roskaruoan pois. Hetki, jona päätin tehdä asialle jotain, oli upea hetki. Silloin löysin sisäisen ”leijonansydämeni”. Päätin tehdä tämän kaiken omasta tahdostani, koska halusin muuttaa elämäntapani täysin terveellisiksi.

Nyt paino on tippunut huikeat 67 kiloa. Potila painaa 85 kiloa.

–  Elämäntaparemontissa olivat myös tärkeitä tuki ja tsempit, jotka sain läheisiltä, ystäviltä ja kavereilta, Potila kiittelee.

"Urheilijana aion jatkaa niin kauan kuin pää, sydän ja kroppa kestävät"

Ennen ruokaostoksilla mukaan tarttui karkkia, limuja, tupakkaa ja viikonloppuisin olutta. Potila söi pakastepizzoja ja roskaruokaa.

–   Nykyisin ostan salaatteja, vihanneksia, nautaa, broileria, kalaa, hedelmiä, rahkoja ynnä muuta terveellistä. Juomat ovat yleensä vesi, kivennäisvesi tai vitamiinikivennäisvesi ja joskus maito.

Myös liikunta on nykyisin osa Potilan elämää. Hän tekee viitenä päivänä viikossa 5–10 kilometrin reippaita lenkkejä, joista osan hän kävelee, osan hölkkää. Muay Thai -nyrkkeilyn Potila aloitti elokuussa 2017.

– Perus-lihaskuntotreenejä teen neljä päivää viikossa, ja toiseen päivään sisältyy myös kotipunttireeni. Viikkoon sisältyy thainyrkkeilyä 2–3 kertaa viikossa.

Perjantait ja lauantait Potila pitää lepopäivinä.

– Urheilijana aion jatkaa niin kauan kuin pää, sydän ja kroppa kestävät. Ja toiveena on löytää tietenkin se oma, kultainen nainen, jonka kanssa rakentaa tulevaisuutta yhdessä, hän sanoo.

Sydän mukana treenaamisessa

Potila kehottaa elämäntapamuutoksesta haaveilevia positiiviseen asenteeseen. Hän uskoo, että kaikessa tekemisessä kannattaa pitää sydän mukana.

– Jutun lukijoille haluaisin sanoa, että meistä jokainen pystyy tämmöiseen, kun vain tekee hommat leijonan sisulla, positiivisella ja päättäväisellä asenteella, ja tietysti sydän aina täysillä mukana. Jokaisesta löytyy se sisukas leijona!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja