Söi enemmän kuin aiemmin, ei käynyt salilla: Näin tuore äiti pudotti 28 kiloa puolessa vuodessa

Australialainen äiti kertoo pudottaneensa puolessa vuodessa huimat 28 kiloa poistumatta kertaakaan kotoaan kuntoilemaan.

Australialainen Wilda Fox synnytti pienen poikansa Harleyn vuoden 2016 puolella. Ennen raskauden alkamista Wilda oli ollut todella aktiivinen ja treenannut 5–6 kertaa viikossa. Alettuaan odottaa Harleyta tuleva äiti ei kuitenkaan enää pystynyt urheilemaan, sillä hän kärsi pahoinvoinnista, väsymyksestä ja motivaation puutteesta.

Raskauden aikana Wilda päätti luopua salilla käymisestä. Sitä hän ei ollut tehnyt kertaakaan aiemmin aikuiselämänsä aikana.

Kun Harley oli syntynyt, Wilda löysi taas määrätietoisuutensa ja halusi saada vartalonsa takaisin. Sen, joka hänellä oli ennen raskautta. Monien muiden äitien tapaan myös hänellä oli kuitenkin pulaa ajasta ja pienen vauvan hoitaminen teki väsyneeksi.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Puoli tuntia treeniä kotona

Wilda, joka painoi nyt 80 kiloa, joutui luopumaan kuntosaliharjoittelusta lapsen hoitamisen takia. Onneksi tuoreen äidin puoliso Matt osasi entisenä ammattiurheilijana ja nykyisenä personal trainerina antaa hyvät ohjeet kotitreeniin.

– Hän suositteli kotona tehtäviä, kehonpainoon perustuvia harjoituksia. Intensiteetti vaihtelee päivittäin, mutta se on aina noin 25–35 minuuttia, kun hän [Harley] on päiväunilla, Wilda kertoo.

– Koska mieheni tuli kotiin vasta myöhään illalla, minulla ei ollut energiaa mennä salille yöllä. Joten minulla oli se aika, jonka Harley nukkui, jolloin pystyin tekemään tämän treenin.

Wildan treeniohjelma koostui aivan tavallisista kyykyistä, askelkyykyistä, burpee-liikkeistä, dipeistä, lankuista, x-hypyistä ja satunnaisista kävelyistä.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Hän söi enemmän ja paino putosi

Säännöllinen treenaaminen ja ruokavalion muutokset auttoivat Wildaa pudottamaan painoa – puolessa vuodessa jopa 28 kiloa! Wilda ei kuitenkaan pienentänyt annoskokojaan, vaan kertoo syövänsä nyt paljon enemmän kuin ennen.

– Söin ennen sitä, mistä luin netistä, ja olin uskossa, että pitää vähentää hiilareita pysyäkseen hoikkana. Mutta kun tein niin, minusta tuntui, etten pystynyt suorittamaan, Wilda selittää.

Parsakaalin ja valkoisen kalan puputtamisen sijaan äidin ruokavalio koostuu nyt hiilihydraateista, rasvasta ja proteiinista. Punaisesta lihasta nainen on kuitenkin luopunut, sillä se ei tehnyt hänen oloaan hyväksi.

Wilda kertoo syövänsä aamupalalla yleensä kaurapuuroa ja smoothien, lounaalla paahdetuista vihanneksista tehdyn salaatin. Iltapäivällä välipalana toimii hedelmä ja päivällisellä hän syö enemmän kuin muilla aterioilla: Esimerkiksi riisiä, lisää vihanneksia ja kalaa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Vaikka Wilda onnistuikin pudottamaan painonsa alemmas kuin ennen synnytystä, hän muistuttaa muita äitejä, ettei se yleensä ole mahdollista. Edes hän itse ei voi saada yhtä timmiä vartaloa kuin hänellä oli 20-vuotiaana.

Kenenkään synnyttäneen äidin ei pitäisi Wildan mielestä ottaa painonpudotuksesta paineita eikä olla kateellinen julkkisten vartaloille. Hän toivoo oman tarinansa vain inspiroivan muita.

***

Kokeile itse kotona tätä seitsemän minuutin tehotreeniä!

0:45

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja