Mikael Forssell avaa Huuhkajien huippuvireen taustoja – "Rive Kanervalle iso oodi"

Mikael Forssell: Markku Kanervalle iso oodi 1:55

Suomen jalkapallomaajoukkueen urakka Kansojen liigassa on käynnistynyt täydellisesti. Huuhkajat on saalistanut neljästä ensimmäisestä ottelustaan neljä voittoa, eikä ole päästänyt omiin maaliakaan. C Moren jalkapalloasiantuntija Mikael Forssell on ilahtunut A-maajoukkueen nykytilasta.

Pääkuvan videolla Forssellin haastattelu Tulosruudusta.

Forssell nostaa menestyksen salaisuudeksi Markku Kanervan päävalmentajapestin myötä tulleen selvän pelitavan.

– On hienoa nähdä, miten Rive on saanut joukkueen pelaamaan näin hyvin yhtenäisesti. Tuntuu, että tulee hyvin vähän virheitä. 4-4-2-systeemi on helppo kaikille ja siinä joukkue pysyy hyvin kompaktina. Sen lisäksi voimme iskeä laitojen kautta ja sitten meillä on kaksi hyökkääjää keskellä, joten pystymme tätä kautta luomaan tilanteita, Forssell sanoo.

Huuhkajat on tuskaillut pahasti oikean pelitavan löytymisen kanssa viime vuosina. Mixu Paatelaisen joulukuusi-systeemi ei lupaavan alun jälkeen ottanut tuulta purjeisiin ja Hans Backen yltiöpäinen puolustuspelaaminen ei palvellut joukkuetta lainkaan. Kanerva puolestaan on tuonut A-maajoukkueen pelaamiseen ennennäkemättömän peli-identiteetin.

– Suomi on ollut monesti se joka ei ole pitänyt palloa. Nyt kun olemme uskaltaneet pelata ja joukkueessa on pelaajia, jotka pystyvät siihen. Totta kai se tuo rauhallisuutta, Forssell uskoo.

29 maajoukkuemaalia iskeneen Forssellin mukaan Kanervaa on syytä kehua oikean tasapainon löytämisestä.

– Rive Kanervalle iso oodi siitä, että hän on tiedostanut tämän asian. Nyt joukkue pelaa hyvällä itseluottamuksella ja on onnistunut upeasti, Forssell lisää.

Lue myös:

    Uusimmat