Mika Kulmala syrjään Hiihtoliiton toiminnanjohtajan paikalta

Suomen Hiihtoliiton toiminnanjohtaja Mika Kulmala jättää tehtävänsä. Hiihtoliitto tiedotti, että se aloittaa heti uuden toiminnanjohtajan etsimisen.

Kulmala työskenteli liitossa vuodesta 2012 alkaen. Hän lopettaa kesäkuussa.

– Teimme näiden vuosien aikana Hiihtoliitossa merkittävän muutosprosessin. Perinteisen lajiliiton toimintatavat ja johtamiskulttuuri nykyaikaistettiin ennätysvauhtia. Pohjoismaiset hiihtolajit palasivat omista lajiyhdistyksistään takaisin Hiihtoliittoon ja toimivat nykyisin erinomaisesti yhdessä hiihtourheilun edistämiseksi Suomessa ja kansainvälisesti. Myös yhteistyö alppihiihdon ja freestylen lajiyhdistyksen Ski Sport Finlandin ja muiden urheilun toimijoiden kanssa on kehittynyt hyvälle tasolle, Kulmala toteaa tiedotteessa

– Nyt on sopiva hetki siirtyä sivuun ja antaa tilaa uusille tuulille, niin Hiihtoliitossa kuin omallakin työuralla. Haluan kiittää kaikkia yhteistyöntäyteisistä vuosista, Kulmala jatkaa.

Kulmalan aikana maastohiihtomaajoukkue saavutti kahdeksan olympiamitalia ja kahdeksan aikuisten MM-mitalia. Yhdistetyssä joukkue on noussut takaisin palkintosijoille, ja mäkihypyn mollivoittoisessa kurssiin on tullut pieni valonpilkahdus. 

Hiihtoliitto ilmoitti, että prosessi Kulmalan seuraajan löytämiseksi aloitetaan välittömästi.


Lue myös:

    Uusimmat