Mikä ihmeen uniohjaaja? Suomalaisnainen loi uuden ammatin

Anne Lindholm-Kärki kehitti ammatin rakkaasta kiinnostuksestaan: unista. Uniryhmien asiakkaat haluavat löytää elämälleen syvemmän merkityksen.

– Uniohjaajia ei ole aikaisemmin ollut olemassakaan. Olen itse luonut sen käsitteen sekä rekisteröidyn uniohjaajakoulutuksen. Vuodesta 2000 alkaen olen kouluttanut muitakin uniohjaajiksi, uniohjaaja® ja kirjailija Anne Lindholm-Kärki sanoo.

Lindholm-Kärki kertoo kirjoittaneensa omia uniaan ylös yhdeksänvuotiaasta lähtien.

– Kun opiskelin psykoterapeutiksi ja menin töihin nuorisopoliklinikalle, aloin kysellä myös toisilta ihmisiltä heidän uniaan. Minulle kirkastui nopeasti, että unet ihan oikeasti kertovat näkijästään valtavan paljon. Omassa elämässäni se oli ollut selvää jo kauan, mutta kokemus oli silti tajunnanräjäyttävä.

– 25 vuotta sitten aloitin ensimmäisen uniryhmäni. Mielestäni tieto, jota ihmiset voivat oppia itsestään unien kautta, on niin tärkeää, että se piti tuoda pois psykoterapiahuoneista kaikille jaettavaksi.

Merkitystä elämälle

Lindholm-Kärki sanoo, että koulutettuja uniohjaajia on Suomessa nykyään noin 50–60. Asiakkaita on laidasta laitaan hyvin erilaisista ammateista ja taustoista.

– Naisia tosin käy edelleen enemmän. Heille on myös aivan omia ryhmiään.

– Useimmat kävijöistä haluavat yksinkertaisesti oppia ymmärtämään omaa sisäistä maailmaansa. Nykyään ryhmissä käy myös aika paljon sellaisia ihmisiä, jotka haluavat parantaa luovaa työskentelyään.

Lindholm-Kärki sanoo, että akuutissa kriisissä uniryhmään ei kannata hakeutua.

– Moni kyllä etsii jotain syvempää merkitystä elämään ja yhteyttä omaan itseen.

Studio55.fi/Piia Simola

Kuvat: Colourbox.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja