”Mihin sitä telkkaria enää tarvitaan” – suomalaisyritys lähtee valloittamaan maailmaa Android-jättitableteilla

Yetitablet on suomalaisen startup-yritys Kuori Oy:n kehittämä taulu-TV:n kokoinen tabletti, jonka kanssa yhtiö aikoo lähteä maailmanvalloitukseen. Laite yhdistää Android-käyttöjärjestelmän sovelluksineen television kokoiselle kosketusnäytölle. Yhtiön mukaan kyseessä ontäydellinen viihdekeskus.

Laitetta ohjataan kosketusnäytöllä tai haluttaessa kaukosäätimellä. Käytössä ovat kaikki Androidin olennaisimmat sovellustyypit, eli viihde- ja videopalvelut, pelit ja esimerkiksi Skype ja verkkoselain.

Paatuneelle televisionkatsojalle ajatus laitteesta voi tuntua vieraalta, mutta ajat ja käyttötottumukset ovat muuttumassa. Kuori Oy:n mukaanviidennes 18—24-vuotiaista ei katso televisiota enää ollenkaan. Mobiililaitteet ovat yhä suositumpia, mutta pienen näytön äärellä touhusta katoaa yhteisöllisyys, jota Yetitablet voi tarjota.

Aivan ennenkuulumaton idea ei ole kyseessä, sillä tällaisia isoja kosketusnäyttöjä on kehitetty yrityskäyttöön, mutta Kuori Oy:n Yetitablet on kehitetty juuri kotien viihdelaitteeksi.

"Kyllä tällä lähdetään maailmaa valloittamaan" sanoo Yetitabletin kehittäjä Jarkko Jokelainen. "Meillä on isoja kilpailijoita, mutta olemme pieni ja ketterä toimija."

Markkinoilla on monenlaisia Smart-TV -laitteita, mutta tekijöiden mukaan Yetitablet eroaa olennaisesti näistä.

"Smarteista alkaa vähitellen aika jättää, ja niistä ei osia lisäämällä parempia tule. Jättitabletti – kuten Yetitablet – voi olla myös hyvälaatuinen TV, mutta TV:stä ei tablettia saa", Jokelainen kuvailee. ”Nykyisten Smart-TV-laitteiden käytettävyys kauko-ohjaimella selattaessa ja etenkin kirjoitettaessa on heikko. Smart-TV:iden sovellustarjonta on hyvin suppea eikä niiden teho usein riitä sovellusten pyörittämiseen.”

Teknisellä puolella Yetitabletista löytyy kirkas 4K-näyttö ja kokoja 55 tuumasta aina 84 tuumaan asti. Sisältä löytyy kahdeksanytiminen suoritin, Bluetooth, Wi-Fi, kahden gigatavun RAM-muisti, 16 gigatavun tallennusmuisti ja muistikorttipaikka. Käyttöjärjestelmänä on Android 5.1 Lollipop. Lisämaksusta laitteeseen saa myös TV-virittimen. Hintahaarukka alkaa 2 990 eurosta ja 84-tuumaisen mallin hinta on hulppeat 11 990 euroa.

Yetitablet on saatavilla nettikaupasta ja ensimmäinen jälleenmyyjä on Helsingin Töölössä sijaitseva Haloradio. Tällä hetkellä Yetitablet on saatavilla vain tilaustavarana, mutta 3—4 viikon toimitusaika tarkoittaa, että nopea tilaaja voi omansa saada vielä jouluksi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja