Mainos

Miestä ammuttiin päähän ikkunan läpi Kokkolassa, yksi pidätetty – Poliisi: "Emme pysty sanomaan, onko ampujia ollut yksi vai useita"

Kokkolan poliisi on jatkanut tänään uudenvuodenaaton ampumistapauksen tutkintaa. Poliisin kuultavana on ollut yli kymmenen ihmistä, joista suurin osa on ollut talossa tapahtumahetkellä. Poliisi on pidättänyt yhden henkilön, jonka osuutta tapahtumiin tutkitaan.

Onko ampujia siis ollut useita?

– Vielä emme pysty sanomaan, onko ampujia ollut useita vai yksi. Meillä ei ole ketään varsinaista epäiltyä, mutta yhden henkilön yhtymäkohtia tapahtumiin tutkitaan, muotoilee tutkinnanjohtaja Anders Åfors.

Poliisi ei paljasta tapauksen yksityiskohtia tutkinnan keskeneräisyyden vuoksi.

On epäilty, että ampumistapaus liittyisi huumevelkoihin. Onko näin?

– Sitä en pysty vahvistamaan, mutta asiaa ei voi pois sulkeakaan. Se on kokonaan auki vielä, kuten myös tekijät ja mahdollinen motiivi, kertoo Åfors.

Poliisin alkuperäisessä tiedotteessa kerrottiin, että ampuminen on tapahtunut ulkoa päin, ikkunan läpi.

Vieläkö tämä tutkintalinja pitää?

– Kyllä kaikki viittaa siihen, että ampuminen on tapahtunut ulkoa käsin ja ikkunan läpi. Se tutkintalinja meillä edelleen on.

Kaupungilla kiertää myös huhu, että kyse olisi jonkinlaisesta rasismirikoksesta, joka liittyisi kantaväestön ja vähemmistön välienselvittelyyn.

Pitääkö tämä paikkansa?

– Mistään tällaisesta ei ole viitteitä, huomauttaa Åfors.

Uhri yhä sairaalassa

Ampumavälikohtauksessa vakavasti loukkaantunut mies on vuonna 1995 syntynyt kantaväestöön kuuluva kokkolalainen mies. Hänen terveydentilastaan poliisilla ei ole uutta kerrottavaa. Uhri on edelleen sairaalahoidossa.

Ampumavälikohtaus tapahtui Kokkolassa rauhallisella omakotialueella uudenvuodenaattona ennen puolta yötä.

Naapurusto ei ole kuullut ampumista eikä kiinnittänyt huomiota tapahtumiin, jossa sisällä talossa ollut nuori mies sai luodin päähänsä ja haavoittui vakavasti.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.