Miespari tilasi häihinsä ohjelmaa – saivatkin jotain ihan muuta: "Molempien ensireaktio oli shokki"

Australialainen miespari aikoo haastaa hääohjelmansa pilanneen yhtiön oikeuteen.

Vain päivää ennen häitään Stephen Heasley ja Andrew Borg saivat hääohjelmansa painosta. Pari oletti avaavansa ihania ohjelmalehtisiä sisältävän laatikon, mutta toisin kävi: kansilehti oli oikea, mutta ohjelmalehtisen sisältö paasasi synnistä, "lihan himosta" ja paholaisesta, kertoo Washington Post.

Kaiken lisäksi lehtisiä oli 80, kun tilattu määrä oli sata.

Kumpikaan miehistä ei ollut kokenut vastaavaa

Miehet eivät ottaneet yhteyttä yritykseen, vaan tilasivat korvaavat ohjelmat toisesta paikasta, ja pitivät häät suunnitellusti. Heidän mukaansa hääpäivää kuitenkin varjosti vihaisuus ja pelko.

– Aluksi luulimme, että kyseessä oli vain virhe, ja olimme vahingossa saaneet jonkun muun tilauksen. Mutta kun näimme kuvat ja oikeasti luimme pienen pätkän tekstiä, tajusimme nopeasti, ettei tämä ollut yksinkertainen tai viaton virhe, miehet kertoivat Yahoolle sähköpostitse.

– Molempien ensireaktio oli shokki... Täydellinen shokki. Sanat ja kuvitus olivat aggressiivisia, uhkaavia ja syvällä henkilökohtaisella tasolla loukkaavia.

Kumpikaan miehistä ei ole omien sanojensa mukaan koskaan kokenut vastaavaa.

– Tämä oli ehdottomasti suorin, henkilökohtaisin ja agressiivisin homofobinen teko, jonka kumpikaan meistä on tähän mennessä kokenut. 

Tapaus sattui syyskuussa 2017. Nyt Heasley ja Borg aikovat haastaa painoyhtiön oikeuteen.

Oliko lehtiset tarkoitettu uhkaamaan paria?

Tiedotteen mukaan lehtiset "lähetettiin selvästi pelottelemaan, uhkaamaan ja häiriköimään kantajia, koska he ovat homomiehiä". Lehtiseen päätynyt teksti on katolisesta kampanjasta.

Lehtiset painanut yritys aikoo tutkia tilanteen saatuaan tietää haasteesta.

– Se, että kuka tahansa asiakas kokisi tulleensa kohdelluksi tällä tavalla, varsinkin aikana, jonka pitäisi olla täynnä iloa, on erittäin masentavaa. Emme koskaan ole olleet pettyneempiä siihen, että petimme asiakkaamme, yritys kommentoi ja toteaa, ettei siedä minkäänlaista syrjintää asiakkaitaan kohtaan.

***

11:00

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja