Mies värväsi Isis-taistelijoita sosiaalisessa mediassa: "Murskaa pää seinää vasten, sylje kasvoille" – sai 30 vuoden tuomion

Yhdysvalloissa dallasilainen mies on tuomittu 30 vuodeksi vankeuteen Isis-terroristien värväämisestä sosiaalisen median kautta, uutisoi New York Times.  

Mies oli myös yllyttänyt seuraajiaan terroristisiin tekoihin. Syyttäjän mukaan Said Azzan Mohammed Rahim, 42, oli käyttänyt Zello -nimistä applikaatiota ja houkutellut sitä kautta taistelijoita Isisin riveihin. Hän oli kehottanut seuraajiaan tappamaan Isisin vihollisia millä tahansa keinolla.

– Tapa kysymättä keneltäkään. Murskaa pää seinää vasten, sylje kasvoille, polta, myrkytä, tee mitä tahansa, Rahim kirjoitti sosiaaliseen Zelloon heinäkuussa 2016.

Hän oli myös ylistänyt muiden tekemiä terrori-iskuja, kuten esimerkiksi Orlandolaiseen yökerhoon tehtyä iskua.

Mies pidätettiin maaliskuussa 2017 tämän yrittäessä nousta Dallasin lentoasemalla Jordaniaan lähtevälle lennolle.

Sitä, oliko mies onnistunut värväämään ketään tai olemaan suoranaisesti yhteydessä terrori-iskun järjestämiseen, ei pystytty varmistamaan.

Yhteensä kaikista syytteistä mies olisi voitu tuomita maksimissaan 88 vuodeksi vankeuteen.


Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja