Mies tuupertui lumitöissä Yhdysvalloissa – lääkäri muistuttaa tärkeästä asiasta: "Voi todella olla haitallista"

Mies tuupertui lumitöissä – lääkäri muistuttaa tärkeästä asiasta:"Voi todella olla haitallista" 1:24
Hoitajaopiskelija pelasti lumitöissä tuupertuneen miehen elvyttämällä. Lääkäri muistuttaa, että lumityöt voivat olla riski sydämelle.

Hoitajaopiskelija pelasti miehen hengen elvyttämällä tätä. Lääkäri muistuttaa, että lumityöt voivat olla riski sydämelle. 

Lumimyräkkä on koetellut paitsi Suomea, myös New Yorkia. Kolaan tarttuvien kannattaa muistaa, että lumen luominen lisää sydänriskejä. Hoitajaopiskelija Hailey Hickeyn taidot pelastivat vieraan miehen hengen. Katso tarina yllä olevalta videolta!

Hailey oli saapunut kylään ystävänsä luo, kun ystävän isä ryntäsi sisään hätääntyneenä.

– Ystävän isä tulee juosten sisään sanoen, että naapuri tuupertui. Minä ajattelin, että hän kaatui, että hän mursi lonkkansa, Hailey kuvaa.

Hailey kiskaisi nopeasti kengät jalkaansa ja juoksi ulos.

– Tarkistin hengityksen ja pulssin. Mieheltä ei valitettavasti löytynyt kumpaakaan.

Hailey alkoi välittömästi paineluelvyttää miestä. Kymmenen minuutin kuluttua poliisivoimat saapuivat auttamaan. Miestä elvytettiin, kunnes ensihoito saapui paikalle.

– Lopulta mies saatiin ambulanssiin ja hänen sydämensä alkoi lyödä.

Osaatko itse elvyttää? Opettele tämän videon avulla! Juttu jatkuu videon alla.

Näin elvytät aikuista 2:23

Mies on sairaalahoidossa. Hänen tilansa on kriittinen. Raju lumenluonti voi kuitenkin olla kohtalokasta: CNN:n mukaan kolme ihmistä Long Islandilla kuoli samana lauantaina lapioidessaan lunta.

North Shoren yliopistollisen sairaalaan lääkäri Evelina Grayver on itsekin hoitanut lukuisia potilaita, jotka ovat saaneet sydäninfarktin lumitöissä.

Grayverin mukaan lapiointi kannattaisi jakaa 15 minuutin pätkiin, joiden välillä pidetään taukoa.

– Mene sisään, riisu ulkovaatteet, lämpene, rentoudu. Sitten mene taas ulos. Varmista, ettet mene sinne juuri syötyäsi, Grayver neuvoo.

– Jos olet syönyt raskaan aterian ja sydämesi tekee jo ekstrapaljon töitä auttaakseen sitä sulamaan, voi todella olla haitallista, jos menet ulos tekemään rasittavaa työtä, kuten lapioimaan.

Katso myös: Tämän videon nähtyäsi omat lumityöt eivät tunnu miltään! Japanilaiskaupunkiin tömähti vuonna 2021 miltei metrin hanki:

Tämän videon nähtyäsi ei ole ikävä lumitöitä – Japanilaiskaupunkiin tömähti miltei metrin kinokset 0:59

Lähde: CNN

Lue myös:

    Uusimmat