Mies törsäsi 20 000 euroa Applen kauppoihin – valmistaja teki tylyäkin tylymmän tempun

Kolme iPhone-niksiä, joita et vielä osaa! 1:02
Näistä videolla esiteltävistä iPhone-nikseistä et ole taatusti vielä kuullutkaan!

Arvokkaat digitaaliset sisällöt ovat tällä hetkellä lukkojen takana, eikä miehellä ole mitään keinoa saada niitä takaisin.

Yhdysvaltalainen Matthew Price on haastanut Applen oikeuteen sen jälkeen, kun teknologiajätti sulki hänen Apple ID -tunnuksensa.

Apple ID on tunnus, jonka takana on muun muassa kaikki ostettu sisältö. Oli kyseessä sitten sovellukset, sovellusten sisällä tehdyt ostot, musiikki tai elokuvat, ovat ne kaikki tallessa omalla henkilökohtaisella Apple ID:llä.

Pricen mukaan epäreilusti ja lainvastaisesti toiminut Apple oli sulkenut hänen tunnuksensa varoittamatta. Hän kertoo, ettei pääse enää käsiksi tiliinsä, jolla on peräti 24 000 dollarin eli vajaan 20 000 euron arvosta ostettua sisältöä.

Ei selitystä

Vaikka Applen toiminta ei estäkään Pricea käyttämästä yhtiön tuotteita jatkossa, sillä hän voi aina luoda uuden Apple ID:n, ei hänellä ole ainakaan toistaiseksi keinoa saada takaisin ostamiaan sisältöjä. Hänellä ei myöskään ole pääsyä Apple ID:lle siirrettyihin varoihin, joita Pricen tapauksessa oli 7 dollarin arvosta.

Pricen kanteesta ei käy ilmi, miksi hänen tilinsä on lakkautettu. Apple kuitenkin pidättää oikeuden tilin sulkemiseen, mikäli se katsoo, että käyttäjän toiminta rikkoo sen käyttöehtoja.

Kanteen mukaan Applen ratkaisu laskee merkittävästi itse laitteen arvoa käyttäjälleen, koska sillä ei enää voi käyttää sisältöjä, joista on maksettu.

Price ei suinkaan ole ainoa, jonka arvokkaat digitaaliset sisällöt ovat jääneet lukkojen taakse sen jälkeen, kun Apple on katsonut käyttäjän rikkoneen ehtoja. Pricen lakimiehet tavoittelevatkin haasteelle joukkokanteen statusta.

Lähde: AppleInsider

Lue myös:

    Uusimmat