Mainos

Mies sytytti Googlen kartoitusauton tuleen: "Se sai elämäni pois raiteiltaan"

Mies halusi tehdä lopun vakoilusta ja sytytti Googlen itseohjautuvan auton tuleen. 

Kevään ja kesän aikana Googlen pääkonttori ja sen itseohjautuvat autot ovat joutuneet lukuisten hyökkäysten kohteeksi Yhdysvalloissa.

Toukokuussa autojen päälle heitettiin räjähtäviä pulloja, jotka eivät kuitenkaan onnistuneet vahingoittamaan autoja. Kuukautta myöhemmin konttorin ikkunan läpi ammuttiin laukauksia ja itseohjautuva auto yritettiin jälleen sytyttää tuleen käyttämällä bensiinillä tai muulla palavalla nesteellä täytettyä vesipistoolia.

Yhtiötä vastaan hyökännyt mies on saatu nyt vihdoin pidätettyä. Miehen mukaan hänellä oli erittäin pätevä syy aiheuttamiinsa tuhoihin. 

Perustelee tekonsa vakoilusyytöksellä

Kesäkuun 30. päivä poliisi otti kiinni miehen Googlen pääkonttorilta, jossa hän oli jälleen sytyttämässä yhtiön kartoitusautoa tuleen.

Tihutöistä kiinni jäänyt Raul Diaz myönsi kuulusteluissa, että hän oli hyökännyt yhtiötä vastaan jo aiemminkin. Hän myönsi ainakin hyökkäyksen itseohjautuvaa auto kohtaan sekä ampumisen pääkonttorin ikkunaan. Hänellä oli hyökkäystensä tueksi selitys, joka ei kuitenkaan mennyt läpi poliiseille. 

Mies kertoi hyökkäystensä syyksi vakoilun, jota hän väittää Googlen harrastaneen. Hän kertoo Googlen tarkkailleen häntä, ja itseohjautuvien autojen saaneen hänen elämänsä pois raiteiltaan.

Hyvästä selityksestä huolimatta miehelle vaaditaan rangaistukseksi vähintään viittä vuotta vankeutta sekä 224 000 euron korvausta aiheutetuista vahingoista.  

Video: Autot herättävät tunteita kaikkialla maailmassa. Katso videolta yksi esimerkki rattiraivosta. 

1:40

Lähde: Businessinsider 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.