Mies suunnitteli entisen naisystävänsä raiskaamista – oli valmistautunut hankkimalla nippusiteitä

38-vuotias oli valmistautunut tekoa varten hankkimalla nippusiteitä, narua, veitsen ja teippiä.

Pirkanmaan käräjäoikeus on tuominnut Kristian-Allan Härkösen neljän vuoden vankeuteen muun muassa törkeän henkeen tai terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelusta.

Tuomion mukaan Härkönen olisi suunnitellut entisen naisystävänsä raiskaamista Tampereella elokuussa 2018. Seurustelusuhde naisen kanssa päättyi vuoden 2017 puolella, ja tämän jälkeen he olivat olleet ystäviä.

Elokuun alussa nainen kuitenkin ilmoitti miehelle, ettei halua olla tämän kanssa missään tekemisissä. Muutama päivä tästä mies ilmestyi naisen ovelle ja yritti päästä sisälle asuntoon ensin soittamalla ja ovea hakkaamalla. Mies oli myös hakannut keittiön ikkunaa ja yrittänyt veitsellä avata ulko-ovea.

Mies otettiin kiinni naisen asunnon läheltä. Hänellä oli mukanaan muovikassi, jossa oli nippusiteitä, ilmastointiteippiä, köyttä ja mattoveitsi. Lisäksi hänen taskussaan oli kääntöveitsi ja kaksi kiveä.

Oikeuden mukaan mies olisi asuntoon sisälle päästyään sitonut naisen ja raiskannut tämän.

– Törkeää väkivaltaa sisältävässä seksuaalirikoksessa Härkönen olisi sitonut xx:n (naisen nimi), ja sen jälkeen puolustuskyvytöntä xx:ää teräaseella pistämällä tai viiltämällä sekä kivillä lyömällä tehnyt ruumiillista väkivaltaa xx:lle, oikeuden julkisessa selosteessa todetaan.

Härkönen sai tuomion myös törkeästä ryöstöstä. Tuomion mukaan hän vaati pyörätuolissa olleelta mieheltä huumavia lääkkeitä. Kun mies ei ollut tähän suostunut, oli Härkönen pahoinpidellyt tätä.   

Lue myös:

    Uusimmat