Mies putosi mopon selästä – putoamisella yhdeksän päivän yllättävä vaikutus alapäähän

Brittimies hakeutui lääkäriin yhdeksän päivää sen jälkeen, kun hän oli pudonnut moponsa kyydistä. Kaatumisen jälkeen herra oli nimittäin kärsinyt jatkuvasta erektiosta, kertoo Case Reports in Urology -julkaisussa ilmestynyt raportti

35-vuotias mies selvisi putoamisestaan mopon selästä vähin vammoin – tai ainakin niin hän luuli. Tapaturman seurauksena ainoastaan miehen välilihaan oli tullut mustelma. Välilihalla tarkoitetaan aluetta genitaalien ja peräaukon välissä.

Mies hakeutui lääkäriin yhdeksän päivän kuluttua onnettomuudesta. Hän oli nimittäin kärsinyt sen jälkeen yhdeksän päivää kestäneestä erektiosta.

Vaikka jatkuvasti jäykistynyt siitin ei ollut aiheuttanut erityistä kipua, oli jatkuva erektio tuottanut lievää epämukavuutta kävellessä.

Harvinainen priapismin muoto

Lääkärit diagnosoivat miehelle priapismin. Priapismi tarkoittaa pitkäkestoista ja tahatonta erektiota, johon ei liity seksuaalisia haluja ja joka ei laukea ejakulaation seurauksena, määrittelee Duodecim-lehti.

Tavallisesti priapismi on vähävirtauksista – veri on ikään kuin juuttunut paisuvaiskudoksiin. Vähävirtauksinen priapismi tarvitsee välitöntä hoitoa, sillä se vaikeuttaa hapensaantia ja voi vaurioittaa penistä pysyvästi.

Ani harvoin kyse voi olla priapismin runsasvirtauksisesta muodosta, jossa laskimovirtaus on vilkastunut. Syynä tähän priapismin muotoon voivat olla esimerkiksi syvään siitinvaltimoon syntyneet vauriot välilihan tai peniksen vammojen yhteydessä.

Juuri jälkimmisestä tilasta raportin brittimies kärsi. Mopolla kaatumisesta aiheutunut vamma välilihaan aiheutti liiallisen hapettuneen veren virtaamisen penikseen, kertoo raportista uutisoinut IFL Science.

Vuoden kuluttua toimenpiteestä asiat palautuivat ennalleen

Tyypillisesti tällaista runsasvirtauksista priapismia hoidetaan perinteisin menetelmin esimerkiksi jääpakkauksilla tai mekaanisella paineenalennuksella, kirjoittavat lääkärit raportissaan. Brittimiehen tapauksessa lääkärit päättivät, että pitkään jatkuneen erektion vuoksi miehen tila oli hoidettava nopeasti.

Säästääkseen miehen mahdollisilta erektiohäiriöiltä tulevaisuudessa, lääkärit päättivät rajoittaa keinotekoisesti veren virtausta imemällä laskimoveren paisuvaiskudoksesta katetrilla.

Mies lähetettiin kotiin paranemaan. Vuoden kuluttua asiat navan alla olivat palautuneet vähitellen normaaliksi.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja