Mies paloi pahasti tulipalossa – sai uudet kasvot 14 vuoden jälkeen

Patrick Hardison loukkaantui pahasti tulipalossa vuonna 2001. Hänen silmäluomensa, korvansa, huulensa, kulmakarvansa ja suurin osa nenästään paloi kokonaan. Nyt, 14 vuotta onnettomuuden jälkeen, hän on saanut monimutkaisen leikkauksen tuloksena uudet kasvot.

Patrick Hardison, 41, työskenteli vapaaehtoisena palokunnassa. Syyskuussa 2001 hän oli mukana Mississippin Senatobiassa suuren tulipalon sammutusjoukoissa.

Hän meni palavaan taloon etsimään sinne jäänyttä naista, kun katto sortui. Hän sai kolmannen asteen palovammoja päähänsä, kaulaansa ja vatsaansa. Hän joutui sairaalaan 63 päiväksi. Lääkärit onnistuivat pelastamaan hänen henkensä, mutta eivät hänen kasvojaan.

Hardison ei halunnut katsoa peiliin. Hän ei halunnut tietää, mitä kasvoista oli enää jäljellä. Hän eli 14 vuotta elämää, joka ei tuntunut elämisen arvoiselta.

Leikkauksella uudet kasvot

Maanantaina 17. marraskuuta newyorkilainen sairaala NYU Langone Medical Center ilmoitti Hardisonin saaneen uudet kasvot.

– He antoivat minulle enemmän kuin uudet kasvot. He antoivat minulle uuden elämän, Hardison sanoi.

Hardisonille siirrettiin 26-vuotiaana pyöräonnettomuudessa kuolleen David Rodebaughin kasvot, jotka hänen omaisensa suostuivat luovuttamaan siirrettäviksi. Rodebaughin ihonväri, koko ja veriryhmä olivat samat kuin Hardisonilla.

Hardisonin leikkaus kesti 26 tuntia. Kyseessä on monimutkaisin ja laajin kasvojensiirto mitä on ikinä tehty. Leikkaukseen osallistui yli 100 lääkäriä, sairaanhoitajaa ja muuta henkilökuntaa.

Operaatiota johti kasvojen siirtoihin erikoistunut plastiikkakirurgi Eduardo Rodriguez. Hän kuvaili Hardisonin kasvoja ennen leikkausta ”valtavaksi arveksi”.

Hardison on vielä hoidettavana New Yorkissa, mutta hänen olisi tarkoitus päästä kotiin kiitospäiväksi.

Palovammat melkein sokeuttivat Hardisonin. Leikkauksen ansiosta hän näkee normaalisti ensi kertaa yli kymmeneen vuoteen. Hän on kertonut odottavansa kotimatkaa.

– Aion ajaa takaisin, hän sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja