Mies pahoinpideltiin rajusti moottoripyöräkerhon tiloissa – asialla jengiläiset

Pohjois-Karjalan käräjäoikeudessa puidaan väkivaltarikos- ja ampuma-aserikossyytteitä jutussa, joka syyttäjän mukaan kietoutuu osin liivijengi United Brotherhoodiin.

Käräjillä syytettyinä on seitsemän miestä, joista yhtä syytetään pelkästä ampuma-aserikoksesta. Syyttäjä vaatii, että kuuden rangaistusta kovennetaan sillä perusteella, että rikokset on tehty vakavien rikosten tekemistä varten järjestäytyneen ryhmän jäsenenä.

Kolmea miehistä syytetään törkeästä pahoinpitelystä ja törkeän kiristyksen yrityksestä, yhtä muistakin rikoksista. Syyttäjän mukaan United Brotherhood Karjala -jengiin kuuluva kolmikko yritti väkivaltaa ja sen uhkaa käyttämällä pakottaa uhrilta rahoja. Uhria vaadittiin perusteetta maksamaan jengille 5 000 euroa ja yhdelle syytetyistä saman verran, syytteessä kuvataan.

Esimerkiksi yksi miehistä syyttäjän mukaan löi uhria useasti päähän, kuristi, heitti lattialle ja hakkasi lattiaa vasten. Yhden syytetään lyöneen uhria golfmailalla keskivartaloon. Rikosten epäiltynä tapahtumapaikkana olivat The Chosen Ones -moottoripyöräkerhon tilat Joensuussa.

Itselleen rahoja vaatinutta miestä syytetään myös uhrin pahoinpitelystä ja pakottamisesta. Syyttäjän mukaan mies löi uhria useasti nyrkillä pään alueelle ja kuristi tätä. Lisäksi hän syytteen mukaan pakotti uhrin myöntämään sanoneensa asioita, joita tämä ei oikeasti ollut sanonut.

Syyttäjän mukaan noin viikkoa aiemmin viime joulukuussa kolme jutussa syytetyistä puolestaan pahoinpiteli samaa uhria nyrkein ja pesäpallomailoilla. Tämänkin epäillään tapahtuneen The Chosen Onesin tiloissa, ja haastehakemuksen mukaan ainakin kaksi pahoinpitelystä epäillyistä kuuluu tähän kerhoon. Uhri puolestaan oli syyttäjän mukaan kerhon entinen jäsen.

Syyttäjä vaatii kahdelle miehistä yli kahden vuoden vankeutta ja neljälle muullekin ehdotonta vankeutta.

Syyttäjä tarkensi alkuperäistä haastehakemusta istunnossa. Käräjäsihteeri kertoi, että koventamisperuste koskee vain kolmea alkuperäisen kuuden sijaan. Lisäksi epäilty törkeä pahoinpitely tapahtui syyttäjän mukaan UB:n tiloissa eikä The Chosen Onesin kerhotiloissa.

Lue myös:

    Uusimmat