Mies lavasti kuolemansa Facebookissa, halusi huijata perheeltään rahaa – petos paljastui nololla tavalla

Kännykkäkamerat kuumana – mitä saa julkaista somessa? 8:08

Thaimaalaismies lavasti Facebookissa oman kuolemansa huijatakseen sukulaisiltaan rahaa, uutisoivat New York Post ja Coconuts Bangkok. Mies onnistui petoksessaan, mutta jäi lopulta kiinni.

VIDEO: Mitä saa julkaista sosiaalisessa mediassa? Asiantuntijat vastaavat.

Thaimaalainen Tachawit Janngiw päätti lavastaa oman kuolemansa vaimonsa avustuksella, jotta pariskunta voisi huijata miehen perheeltä rahaa "hautajaiskuluja" varten.

Sunnuntaina Janngiwin vaimo jakoi Facebookiin kuvia miehestä "kuolleena", makaamassa lattialla pumpulia sieraimissaan aidon vaikutelman aikaansaamiseksi.


Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.


Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Huolestuneet ihmiset kyselivät, mitä miehelle oli tapahtunut. Vaimo vastasi miehen menehtyneen syöpään ja astmaan, joista mies oli kärsinyt pitkään.

Vaimon mukaan kukaan ei huomannut minkään olleen vialla, koska mies "esitti olevansa ok".

Perhe lähetti rahaa

Vaimo jopa soitti miehen äidille ja vaati tätä siirtämään rahaa hautajaiskuluja varten.

Surun murtama perhe siirsi vaimolle 20 000 Thaimaan bahtia, reilut 500 euroa arkkua ja ruumiin kuljetusta varten. Perhe itse otti yhteyttä läheiseen temppeliin ja alkoi valmistella Tachawitin ruumiin saapumista.

Seuraavana päivänä ruumiin oli määrä saapua, mutta niin ei käynyt. Tachawitin serkku soitti miehen puhelimeen ja sai kokea todellisen yllätyksen: Tachawit vastasi, mutta lopetti puhelun heti tajuttuaan, kuka toisessa päässä oli.

Perhe väittää menettäneensä hautajaiskuluihin yhteensä 60 000 Thaimaan bahtia, reilut 1 500 euroa.

Tachawitin äiti kertoi paikalliselle medialle, ettei kanna kaunaa poikaansa kohtaan, mutta on silti lopettanut kaiken yhteydenpidon pariskuntaan.

Miehen ystävät taas eivät ottaneet huijausta yhtä hyvin. Ystävien mukaan Tachawit on valehdellut ja tehnyt petoksia aiemminkin.

Lue myös:

    Uusimmat