Mies kertoi Twitterissä haluavansa tehdä itsemurhan – Hollywood-näyttelijä riensi apuun: "Haluaisin mielelläni jutella"

James Woods yritti auttaa itsemurhaa suunnittelevaa henkilöä Twitterissä 0:24

James Woods teki kaikkensa Twitterissä auttaakseen veteraania, joka oli ilmoittanut haluavansa tappaa itsensä. 

Yhdysvaltalainen näyttelijä James Woods, 71, palasi hiljattain Twitterin käyttäjäksi. Hänen tapansa käyttää viestipalvelua on saanut kiitosta muun muassa siitä, että Kalifornian maastopalojen puhjetessa häntä kuvailtiin "yhden miehen koko osavaltion kattavaksi infopalveluksi". 

Maanantaina 19. marraskuuta Woods yritti auttaa Twitterissä henkilöä, joka tuntui olevan todella sen tarpeessa. Kyseinen käyttäjä kertoi olevansa veteraani, joka oli julkaissut Twitterissä viestin, jossa hän kertoi aikovansa tappaa itsensä. Woods, kuten myös monet muutkin, yrittivät auttaa häntä. 

– Olen Twitterissä joka päivä, jaan muiden päivityksiä koko ajan, mutta tämä on ensimmäinen kerta kun olen itse koskaan kirjoittanut. Olen veteraani, rakastan Amerikkaa. Aion tappaa itseni tänä iltana. Olen menettänyt kaiken, minulla ei ole ketään, kukaan ei välitä. Olen parkkipaikalla koirani ja kaiken omistamani kanssa. Hyvästi, käyttäjä kirjoitti Twitterissä.

Woods oli niiden henkilöiden joukossa, jotka yrittivät saada mieheen yhteyden lähettämälle tälle viestejä sekä seuraamalla häntä, jotta käyttäjälle voisi lähettää yksityisviestejä sekä ottamalla yhteyttä viranomaisiin. 

– Kerro minulle missä olet, Woods kirjoitti.

– Voimme jutella. En välitä siitä mitä muut ajattelevat. Välitätkö sinä? Keskustellaan. Vain sinä ja minä. 

Woods ei yrittänyt vain saada tietää missä hänen puhuttelemansa henkilö sijaitsi jotta sinne saataisiin viranomaisapua. Woods yritti aloittaa keskustelun henkilön kanssa puhumalla tämän koirasta jonka hän oli maininnut päivityksessään.

– Joku sanoi, että olet Andrew. Orlandossa? En halua saada sinua loukkuun. Puhutaan vain. Sinulla on myös koira. Pieni lemmikkisi. Poika vai tyttö?

– Seuraan sinua nyt, joten voit laittaa minulle yksityisviestin. Voimme puhua yksityisesti. Tai voimme puhua avoimesti täällä. Monet ihmiset ovat huolissaan sinusta nyt. 

Näyttelijä yritti vedota henkilöön kertomalla, että valitettavan monet veteraanit Yhdysvalloissa ovat päätyneet samaan ratkaisuun kuin hän. Hän totesi muun muassa, että pelastamalla itsensä ja näyttämällä esimerkkiä henkilö saattaisi pelastaa myös jonkun toisen hengen. 

Woods kertoi päivityksissään olevansa ajamassa maan läpi ja että hän istui paraikaa motellihuoneessaan. 

– Minulla on koko yö aikaa. Tiedän, että se kuulostaa typerältä, mutta täällä minä olen! Haluaisin mielelläni jutella. Vain jutella. En ole puskemassa sinua mihinkään suuntaan. 

Pian henkilön julkaisut poistettiin ja lopulta myös hänen tilinsä suljettiin, mutta Woods ei lopettanut silti yrittämistä. Hän myönsi eräässä viestissään kärsineensä itsekin masennuksesta. 

Woods otti yhteyttä viranomaisiin ja yritti saada selville tarkemmin, missä henkilö mahtoi sijaita. 

Tämän jälkeen Woods jatkoi tilanteen päivittämistä Twitter-seuraajilleen. Lopulta Woods sai tiedon, että henkilö olisi turvassa.

– Toivon, että tämä on totta. Luulen, että nyt hän todennäköisesti tarvitsee vähemmän huomiota meiltä kun hänen lähimmäisensä antavat hänelle lohdun, jota hän kaipaa. Kiitos kaikille teille jotka teitte työtä pelastaaksenne arvokkaan elämän. Sydämeni särkyy kaikkien 21 muun veteraanin ja muun puolesta, jotka eivät selvinneet tänään, Woods kirjoitti. 

Lopuksi Woods kertoi seuraajilleen, että hänen näyttelijäkollegallaan Gary Sinisella on säätiö, joka auttaa veteraaneja. 

Woods käyttää yleensä Twitter-tiliään puhuakseen politiikasta, ja hänet tunnetaan yhtenä Hollywoodin harvoista konservatiivisista äänistä. 

Näyttelijä sai väliaikaisen porttikiellon viestipalveluun jaettuaan meemin, jossa miehiä kehotettiin olemaan äänestämättä. Hän sai tilinsä takaisin haltuun pian tapahtuneen jälkeen.

Woodsin toimintaa ylistettiin Twitterissä kuitenkin sen jälkeen, kun Kalifornian historian pahimmat maastopalot alkoivat. Näyttelijä jakoi tilillään tietoa kadonneista ja siitä, kuinka apua voi saada. On arvioitu, että Woodsin toimet sosiaalisessa mediassa saattoivat pelastaa sekä ihmisten että eläinten henkiä. 

Lue myös:

    Uusimmat