Mainos

Mies kehitti tatuoinnin, joka piilottaa raskausarvet – menetelmässä on kuitenkin riskinsä

Tatuoija on kehitellyt tatuoinnin, joka piilottaa raskausarvet. Ihotautilääkärin mukaan metodissa on haittansa.

Rodolpho Torres -niminen tatuoija on kehitellyt tatuoinnin, joka piilottaa raskausarvet. Torresilla on yli miljoona seuraajaa Instagramissa, ja hänen keksintönsä noteerattiin esimerkiksi Daily Mail -lehdessä.

Jos kuva ei näy, katso se täällä.

Jos kuva ei näy, katso se täällä.

São Paulossa vaikuttavan Torresin tatuoinnissa on kyse optisesta illuusiosta, jossa tatuointimuste levitetään strategisesti: vaaleammat arvet käsitellään ihonvärisellä musteella, jolloin raskausarvet ”katoavat”.

Turhamaisuudella on kuitenkin hintansa, sillä raskausarpien tatuoiminen ei ole riskitöntä. Ihotautilääkäri Doris Dayn mukaan metodissa on haittansa.

– Riski on, jos (tatuoinnin) tekee joku, joka ei ymmärrä (ihonhoitoa), voit saada arven tai pahemman ongelman, varsinkin alueella, joka on jo ohuempi ja siitä puuttuu joitakin iholle olennaisia elementtejä, Day kommentoi.

Tämä ei ole ainoa tatuointeihin liittyvä riski. Euroopan kemikaalivirasto on huolissaan tutkimustuloksista, joiden mukaan tatuointimusteissa käytetyt kemikaalit voivat aiheuttaa syöpää ja haitata lisääntymiskykyä.

***


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.