Mies käytti lasta törkeästi hyväksi Tampereella, tarjosi hyvitykseksi huumeita

Lapsien seksuaalista hyväksikäyttöä koskevien nettivihjeiden määrä on kaksinkertaistunut, kertoo Pelastakaa lapset -järjestö 2:29
Lapsien seksuaalista hyväksikäyttöä koskevien nettivihjeiden määrä on kaksinkertaistunut, kertoi Pelastakaa lapset -järjestö toukokuussa.

Viisikymppinen mies hyväksikäytti lasta ja tarjosi tälle korvaukseksi kannabista Tampereella. Hovioikeus tuomitsi miehen yli kahden vuoden vankeuteen.

Rikokset tapahtuivat vuonna 2021. Mies kutsui itselleen entuudestaan tuntemattoman 15-vuotiaan tytön asunnolleen ja tarjosi tälle kannabista vastineeksi seksistä.

Mies oli suojaamattomassa sukupuoliyhteydessä alaikäisen kanssa viidellä eri kerralla. Mies oli tapahtumien aikaan itse 47–48-vuotias.

Oikeudessa mies kiisti syytteet ja väitti, ettei tiennyt tytön olleen alle 16-vuotias. Hän perusteli väitettään sillä, että tyttö olisi liikkunut vanhempien ihmisten seurassa, käyttänyt huumeita ja polttanut.

Mies väitti myös, ettei hänellä ollut velvollisuutta selvittää tytön ikää.

Hän kuitenkin myönsi olleensa tytön kanssa kerran sukupuoliyhteydessä yhteisestä tahdosta ja poltelleensa tämän kanssa kannabista. 

Oikeus piti törkeänä

Tuomio perustui muun muassa kaksikon väliseen viestinvaihtoon, sekä tytön ja tämän huoltajan kertomuksiin.

Niiden perusteella miehen katsottiin syyllistyneen huumausainerikokseen, seksuaalipalvelujen ostamiseen nuorelta sekä törkeään lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön. 

Hyväksikäyttöä pidettiin törkeänä muun muassa siitä syystä, että sukupuoliyhteyksiä oli useita ja ne olivat suojaamattomia. Mies oli myös tarjonnut huumeita korvaukseksi seksistä. Lisäksi kaksikon ikäero oli oikeuden silmissä huomattava. 

Vuonna 1973 syntynyt Cristian Burke Brenes tuomittiin 2 vuoden ja 6 kuukauden mittaiseen ehdottomaan vankeusrangaistukseen. 

Turun hovioikeus ratkaisi asian keskiviikkona. Asiaa käsiteltiin hovioikeudessa, sillä mies oli valittanut Pirkanmaan käräjäoikeuden aiemmin antamasta tuomiosta. Käräjäoikeus oli ratkaissut asian samoin kuin hovioikeus. Hovioikeus ei siis tehnyt muutoksia aiempaan tuomioon.

Hovituomioon voi hakea muutosta korkeimmasta oikeudesta vain, jos asiassa myönnetään valituslupa. 

Lue myös:

    Uusimmat