Mies joi 20 tölkkiä olutta ja litran vodkaa päivässä – iho muuttui keltaiseksi: "Näytin aivan Homer Simpsonilta"

7:06
Videolla Kalle kertoo vakavasta alkoholismistaan. Mies kielsi ongelmansa viimeiseen asti.

Vakavasta alkoholismista kärsinyt englantilaismies lopetti juomisen lopulta 12 kuukautta kestäneen ryyppyreissun jälkeen. Reissu päätyi teho-osastolle. Miehen tarinasta uutisoivat Liverpool Echo ja Metro.

Brittiläinen Mitchell Balzan alkoi juoda 13-vuotiaana, ja täyttäessään 21 vuotta hän oli jo alkoholisti. 20-vuotiaana mies käytti alkoholia "itsehoitolääkkeenä" välttääkseen paniikkikohtaukset aina, kun alkoi kokea masennusta ja ahdistusta.

Selviytymistapa muuttui kuitenkin oikeaksi riippuvuudeksi. Pian Mitchell joi jo 20 tölkkiä olutta ja litran vodkaa päivässä. Hän kuvailee, että välitti siinä vaiheessa jo enemmän alkoholista kuin omasta hengestään.

Viikossa Mitchellillä kului yli 200 euroa alkoholiin. Hän manipuloi perhettään ja ystäviään saadakseen lisää juotavaa ja varasti heiltä.

– Otin tyttöystäväni Leannen käsilaukun monta kertaa. Se meni siihen pisteeseen, ettei hän enää tuonut ollenkaan rahaa taloon. Minä etsin ja löysin lappuja, joissa luki ”rahaa ei ole, sinä tarvitset apua”, Mitchell kertoo Liverpool Echolle.

– Varastin serkkuni kannettavan tietokoneen viinaa varten ja pakenin Walesiin.


Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

"Se oli kuin olisi helvetissä"

Perhe ja ystävät yrittivät auttaa Mitchelliä, mutta he pelkäsivät, että vain juominen piti hänet elossa. Mitchell nimittäin yritti muutaman kerran lopettaa, mutta hän päätyi joka kerta sairaalaan sairaskohtausten takia.

– Ahdistukseni piti minut hereillä, mutta alkoholi pakotti minut nukkumaan. Se ei ole normaali elämäntapa. Heräsin, otin muutaman lasillisen, oksensin, yökkäilin, minun täytyi hakea lisää alkoholia ja sitten nukuin lisää, mies kuvailee.

– Se oli kuin olisi helvetissä, olin kuilussa enkä nähnyt mitään reittiä pois – ja olin jo menettänyt halun edes yrittää päästä pois siitä tilasta, hän sanoo Metrolle.

"Näytin aivan Homer Simpsonilta"

Viimeisin ryyppyreissu kesti kokonaisen vuoden, jonka aikana Mitchell joi joka päivä ja eristäytyi pääasiassa kaikista ja kaikesta. Sitten jouluaattona pari vuotta sitten Mitchell heräsi ja huomasi ihonsa muuttuneen aivan keltaiseksi.

– Näytin aivan Homer Simpsonilta. Kuvailisin itseäni turvonneeksi ja keltaiseksi. Näytin oikeasti aivan sarjakuvahahmolta, se oli epätodellista, Mitchell kertoo.

Mies kiidätettiin sairaalaan, jossa hän joi edelleen urheilujuomapulloon piilotettua vodkaa. Hänelle diagnosoitiin vakava maksasairaus. Mitchell joutui olemaan kaksi päivää teho-osastolla ja kaksi viikkoa tiputuksessa.

"Olen onnekas"

Sen sairaalareissun jälkeen alkoi toipuminen. Nyt 26-vuotias Mitchell on ollut kuivilla jo reilut kaksi vuotta. Nuori mies keskittyy nykyisin kahteen pieneen tyttäreensä, 2-vuotiaaseen Scarlettiin ja 8-kuukauden ikäiseen Amelieen.

– Viimeisimmät veritulokseni tulivat, ja kaikki ovat normaalin rajoissa. Olen onnekas, se on ihme, en odottanut sitä, hän kommentoi.

Mies on halunnut tuoda tarinansa julkisuuteen, jotta voisi auttaa muita alkoholismista kärsiviä. Hän neuvoo hakemaan apua heti, jos huomaa ongelmallisen suhtautumisen alkoholiin.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos muistuttaa, että alkoholin runsas käyttö vahingoittaa maksaa, ja alkoholimaksasairauksien riski kasvaa jo, kun alkoholiannoksia on päivässä miehillä yli viisi ja naisilla yli kolme.

Alkoholin aiheuttamia maksasairauksia ovat rasvamaksa, alkoholimaksatulehdus eli alkoholihepatiitti ja maksakirroosi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja