Mies hyökkäsi aseen kanssa joogasalille ja tappoi 2 naista – oli julkaissut naisvihamielisiä videoita netissä

2 kuoli ja 5 loukkaantui, kun mies avasi tulen joogasalilla 1:31

40-vuotias mies oli New York Timesin selvityksen mukaan julkaissut rasistisia ja naisvihamielisiä videoita internetissä sekä kertonut kuuluvansa niin sanottuun incel-miehiin.

Kaksi naista kuoli ja viisi loukkaantui perjantai-iltana Floridan Tallahasseessa Yhdysvalloissa, kun 40-vuotias mies avasi tulen joogasalilla.

Mies oli mennyt Hot Yoga Tallahassee -joogasalille esiintyen asiakkaana, mutta oli varoittamatta ottanut esiinsä käsiaseen ja alkanut ampua ihmisiä.

21-vuotias opiskelija ja 61-vuotias lääkäri kuolivat ammuskelussa, viisi haavottui.

Mies ampui lopuksi itsensä.

Poliisi epäilee, että mies toimi yksin. Poliisi tutkii, mikä oli ampujan motiivi ja miksi hän valitsi kyseisen joogasalin kohteekseen.

Julkaisi videoita, joissa kertoi vihaavansa naisia

New York Timesin mukaan mies oli julkaissut vuonna 2014 useita videoita, joissa hän kertoi vihaavansa naisia, viranomaisia ja eri etnisiä ryhmiä.

Videoilla mies kertoi samastuvansa niin sanottuihin inceleihin, eli miehiin, jotka kokevat olevansa tahtomattaan selibaatissa. Miehellä oli ollut epäonnea seurusteluyrityksissään, minkä takia hän oli alkanut inhota naisia.

Mies kertoi ihailevansa vuonna 2014 Santa Barbarassa Kaliforniassa kouluammuskelun tehnyttä miestä, joka oli kirjoittanut tehneensä tekonsa kostaakseen "naisten julmuuden".

Lehden mukaan miehellä on taustalla kaksi oikeuskäsittelyä seksuaalisesta häirinnästä vuosina 2014 ja 2016. Molemmissa tapauksissa syytteet oli lopulta hylätty.

Vuonna 2016 poliisi pidätti miehen, kun tämä oli uima-altaalla lähestynyt aurinkoa ottavaa naista ja tarjoutunut levittämään aurinkorasvaa tämän pakaroille. Nainen oli kieltäytynyt, mutta mies levitti rasvaa väkisin.

Syyte kuitenkin hylättiin vuonna 2017.

Aiemmin Yhdysvaltojen armeijassa työskennellyt mies oli joutunut työnantajansa kanssa ongelmiin sen jälkeen, kun neljä naista syytti tätä häiritsevästä käytöksestä Amsterdamissa.

Lähteet: CNN, New York Times.

Lue myös:

    Uusimmat