Mies hakkasi hengiltä avovaimonsa rakastajan, joka leuhki hänelle seksistä – "Näin käy jos minulle v*ttuillaan"

Vuonna 1993 syntynyt mies tuomittiin viime heinäkuussa tapahtuneesta taposta ja törkeästä rattijuopumuksesta 11 vuoden vankeusrangaistukseen.

Miika Kristian Ikonen oli humalassa kuullut avopuolisonsa, jonka kanssa oli eroamassa, olleen sukupuoliyhteydessä toisen miehen kanssa. Henkirikoksen uhriksi päätyvä mies oli tuomion mukaan "leuhkien" kertonut asiasta Ikoselle puhelimessa tämän oltua juomassa alkoholia.

Hakkasi kuoliaaksi ja latasi kuvan Snapchattiin

Mennessään asuntoon Ikonen oli havainnut miehen nukkumassa alasti sängyllä naisen vieressä. Tästä kiihtyneenä hän oli hakannut miehen hengiltä mukanaan olleella kiintolenkkiavaimella, paikalla olleen avopuolisonsa estelystä huolimatta. Teon jälkeen hän oli lähettänyt kuvan ruumiista Snapchat-palveluun ja soittanut poliisille.

Snapchat-julkaisun saatesanat olivat kylmäävät: "Näin käy jos minulle vittuillaan".

Uhrin kasvoihin oli kohdistunut yli 20 vamma-aluetta tai vammajälkeä, minkä lisäksi uhrin rintalasta oli murtunut. Uhrin arvioitiin kuolleen nukkuessaan.

"Tappona poikkeuksellinen"

Oikeus katsoi jääneen näyttämättä, että teko olisi tehty vakaasti harkiten eikä henkirikos ei ollut sen mukaan kokonaisuutena arvostellen törkeä. Tavanomainen se ei kuitenkaan tapoksi ollut.

– Teko on tappona poikkeuksellinen, minkä vuoksi rangaistuksen tulee olla ankarampi kuin taposta keskimäärin tuomittava rangaistus huolimatta tekoa edeltäneestä provokaatiosta, tuomiossa kerrotaan.

Ikonen määrittiin maksamaan uhrin lähisille kärsimyskorvauksia 40 000 euroa. Uhrin avopuolison kärsimystä lisäsi entisestään se, että hän sai kuulla tapauksesta vasta kysyttyään poliisilta huhusta, jonka mukaan sosiaalisessa mediassa kiersi kuva kuolleesta miehestä, joka ulkonäöltä sopi hänen avopuolisoonsa.

Lue myös:

    Uusimmat