Mies hakkasi toisen kuoliaaksi avolenkkiavaimella ja soitti poliisin – poliisi kuvailee tekotapaa erityisen raa'aksi ja julmaksi

Miksi henkirikokset vähenevät? 8:20
Asiantuntija kertoo, miksi henkirikokset vähenevät Suomessa

Poliisi on saanut valmiiksi Varkauden Harjurannassa viime heinäkuussa tapahtuneen henkirikoksen esitutkinnan, Itä-Suomen poliisilaitos tiedottaa. Esitutkinnan perusteella poliisi epäilee 1990-luvulla syntyneen miehen murhanneen ikätoverinsa.

Mies oli itse soittanut hätäkeskukseen kertoen tappaneensa ihmisen. Poliisi tapasi miehen istumasta omakotitalonsa rappusilta ja uhri löydettiin samaisen talon sisältä. Asunnosta tavattiin lisäksi kaksi muuta henkilöä.

Uhrin päähän ja ylävartaloon oli kohdistettu voimakasta väkivaltaa 1,2 kiloa painavalla avolenkkiavaimella. Poliisin mukaan mies oli ottanut välineen mukaansa tuttavansa korjaamohallilta hyvissä ajoin ennen tekoa. Poliisi pitää tekotapaa erityisen raakana ja julmana, minkä lisäksi se uskoo teon olevan vakaasti harkittu.

Mies on tunnustanut aiheuttaneensa uhrin kuoleman, mutta on ollut vaitonainen tekoon liittyivistä yksityiskohdista. Poliisilla on kuitenkin käsitys todennäköisestä tapahtumankulusta ja tekoon johtaneista syistä.

Murhan lisäksi miestä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta, sillä hänen epäillään ajaneen paikalle henkilöautolla alkoholin nauttimisen jälkeen.

Lue myös:

    Uusimmat