Syyte: Mies hakkasi avovaimonsa sängystä löytämänsä miehen kuoliaaksi, laittoi ruumiista kuvan Snapchattiin ja soitti poliisin

Miksi henkirikokset vähenevät? 8:20
Asiantuntija kertoo, miksi henkirikokset vähenevät Suomessa.

Syyttäjä vaati varkautelaismiehelle elinkautista viime heinäkuussa tapahtuneesta murhasta.

1990-luvulla syntynyt mies oli syyttäjän mukaan saanut tietää avopuolisonsa luona olevan toinen mies, jolloin hän oli ottanut tuttavansa autopajalta mukaansa lähes puolimetrisen ja yli kilon painoisen kiintolenkkiavaimen, ajanut aamuyöllä kotiinsa tukevassa humalassa ja hakannut makuuhuoneen sängyllä nukkuneen miehen kuoliaaksi.

Uhria oli lyöty päähän ainakin kuusi kertaa ja hakattu myös muualle kehoon useita kertoja. Edes miehen avopuolison estely ei pysäyttänyt miehen verityötä.

"Näin käy kun mulle vittuillaan"

Teon jälkeen mies oli ottanut uhrista kuvan ja julkaissut sen Snapchat-palvelussa saatesanoilla: "Näin käy kun mulle vittuillaan".

Teon jälkeen hän oli soittanut hätäkeskukseen ilmoittaen tekemästään väkivallanteosta. Hänet otettiin kiinni omakotitalonsa portailta.

Miestä syytetään murhan lisäksi törkeästä rattijuopumuksesta.

Mies itse kiistää murhan, pitäen tekoaan surmana tai eneintään tappona. Hänen mukaansa kyse on niin sanotusta intohimorikoksesta. Hän kuvaili miehen olleen yhteydessä hänen puolisonsa kanssa ja kehuskelleen hänelle asialla puhelimessa. Hän myös kertoo löytäneensä soittajan makaamasta alastomana sängyllä hänen puolisonsa viereltä.

Hän kiisti vakaan harkinnan, sen että olisi jatkanut tekoa avopuolisonsa puuttumisesta huolimatta ja kiisti teon erityisen raakuuden ja julmuuden.

Lue myös:

    Uusimmat