Mies, haaveiletko paremmasta seksielämästä? Tee enemmän kotitöitä!

Kotitöistä luistaminen ei uuden tutkimuksen mukaan kannata. Tutkimus osoittaa, että kotitöitä tasapuolisesti kumppaninsa kanssa tekevillä on parempi ja vilkkaampi seksielämä.

Vuonna 2013 tehty tutkimus väitti, että kotitöitä ahkerasti tekevillä miehillä on hiljaisempi seksielämä. Tuore tutkimus kuitenkin osoittaa, että kotitöiden jakaminen puolisoiden kesken kannattaa.

Albertan yliopistossa tehdyssä tutkimuksessa käytettiin 1 338 saksalaispariskunnan tietoja. Tutkimuksessa jokaiselta mieheltä kysyttiin, kuinka paljon ja millaisia kotitöitä he tekivät ja oliko kotitöiden jako heidän mielestään reilu.

Tutkimuksen mukaan miesten hoitamien kotiaskareiden määrällä ei ollut yhteyttä pariskunnan seksielämään. Eroja kuitenkin löytyi, kun tutkimuksen alle otettiin miesten vastaukset siitä, onko kotityöt jaettu heidän mielestään oikeudenmukaisella tavalla. Ne miehet, jotka kokivat kotitöiden jaon reiluksi, harrastivat useammin seksiä. Seksi oli myös molempien osapuolten mielestä parempaa.

Tutkijoiden mukaan vaikuttaa siltä, että paremmasta seksielämästä haaveilevien kannattaa ainakin kokeilla jakaa kotityöt puolisoiden kesken oikeudenmukaisella tavalla. 

Tutkimus julkaistiin Journal of Family Psychologyssa

Lue myös:

    Uusimmat