Mielitkö vuokralle? Vaihda asuntoa nyt, säästät satasia

Talvi on hyvä aika etsiä omaa kotia – muut vuokralaiset eivät ole silloin liikkeellä. 

Nyt on hyvä aika etsiä omaa kotia! Vuokra-asuntojen kysyntä on laantunut vilkkaan kesä- ja syyskauden jälkeen, selviää Tilastokeskuksen vuokratilastosta. Tilasto on tehty vuoden 2015 kolmannelta neljännekseltä.

Vuokramarkkinoilla sydäntalvi on kysynnän osalta hiljaisinta aikaa. Talvella voidaan puhua vuokralaisen markkinoista, sillä asuntoja on runsaasti tarjolla, ja edellytykset ovat hyvät löytää omiin tarpeisiin sopiva vuokra-asunto. Vuonna 2015 kysyntä tosin hiljeni hieman tavallista aiemmin.

Mikäli vaihto uuteen vuokra-asuntoon on mahdollista ajoittaa sydäntalveen, vuokralainen säästää vuokrissa vuositasolla helposti satoja euroja. Asuntoa ei tarvitse etsiä yhtä kauan ja hartaasti, valinnanvaraa on enemmän, ja sijainniltaan ja ominaisuuksiltaan sopivan asunnon saaminen on todennäköisempää, Tilastokeskuksesta vinkataan.

Pienistä yksiöistä vuokramarkkinoilla on kuitenkin pulaa jopa sydäntalvella. Yksiönkin saattaa saada talvella paremmilla ehdoilla, mutta tarjontaa on rajallisesti ympäri vuoden.


Lähde: Tilastokeskus

Lue myös:

    Uusimmat