Mielikuvitus lähti avaruuslennolle

Juniorin LEGO avaruusseikkailu -kisa sai lasten mielikuvituksen singahtamaan linnunradalle saakka. Piirustuskilpailussa ideana oli piirtää avaruusaiheinen kuva sekä keksiä siihen avaruustarina.

Piirustuskisaan tuli satoja piirustuksia ja tarinoita, tässä muutamia poimintoja.

Yllä: Pekka on ensimmäistä kertaa avaruuslennolla eikä muistanut laittaa painokenkiä jalkaan.
- Lassi 9 v. Kaarina

Pekka, Tea ja Aurora on lähteneet maapallolta kohti suklaaplaneettoja. Matkanvarrella näkyy myös kukkaplaneettoja sekä porkkanaplaneettoja.
- Jonne 6 v. Rukatunturi

Tää raketti lentää kuuhun. Tos noi on luukku, josta lentää satelliitti tänne. Nää on jäävankiloita.
- Joona 6 v. Espoo

Avaruusmiehet asettavat satelliittiä ja tutkivat planeettoja. He ovat jo löytäneet uuden planeetan.
- Rasmus 9 v. Äänekoski

Suomiraketti lähti matkalle. He näkivät kuun, auringon ja maapallon ja kävi valloittamassa kuun. Mysteerinen musta-aukko imee Suomiraketin. He laskeutuvat oudolle planeetalle ja kuningas monikätinen toivottaa tervetulleeksi.
- Veeti 7 v. Espoo

Lego-ukkeli taistelee avaruusolioita vastaan. Siinä on oma avaruusalus. Vieteri-haamu nousee keskeltä.
- Santra 7 v. Tuohikotti

Kerran kuussa kuu-ukko laittaa unihatun päähän ja kutsuu maapallolta lapsia kuuntelemaan iltasatua, joukkoon tulee myös mukaan Planeetta 51:ltä, pienet vihreät avaruus lapset, yhdessä he kuuntelevat kuu-ukon iltasatua, joka kertoo pyrstötähdistä ja eri värisistä planeetoista. Lapset odottavat aina sitä päivää kun kuu-ukko kertoo sadun, mistäpä me tiedämme ovatko ne sadut aina satuja vai ihan totta..?
- Jere 8 v. Mäntsälä

Yllä: Englantilainen astronautti on lähtenyt tutkimaan marsia avaruuteen. Laskeuduttuaan marsin pinnalle hän huomaa hämmästyksekseen jotain eriskummallista. Marsilaisia!!!
- Miika 11 v. Kaustinen

Jesse itse on matkalla kuuhun, kyytiin ei kelpuuteta ketään, ei edes 3 vuotiasta pikkusiskoa…
- Jesse 6 v. Tampere.

Alus on lentämässä Plutoon, ja menee ampumaan avaruusolioita. Kuskit ei tiedä mikä on Pluto, koska planeetat on niin samanvärisiä ja niitä on niin monta.
- Vertti 5 v. Lahti

Lego astronautti lähti lego avaruusaluksellaan tutustumaan avaruuteen. Siellä hän tapasi tanssivan ufon sekä löysi uuden planeetan, jossa oli kolme rengasta. Lego astronautti nimesi sen kolmirenkaaksi.
- Alex 6 v. Äänekoski

"Lähdössä kuulennolle katsomaan onko kuu tehty juustosta"
- Lauri 6 v. Äijänneva

Mico on tullut avaruuteen itse rakentamalla avaruusaluksella. Mico tuli raketista ulos kuunpinnalle istuttamaan kaksi kukkasta. Kun Mico lähtee avaruudesta, hänen pitää varoa aurinkoa, ettei alus syty palamaan, koska aurinko on tulikuuma. Micolla on päässään avaruuskypärä, jotta hän voisi hengittää avaruudessa ja ettei pää kolhiintuisi teräviin ja koviin asioihin avaruudessa.
- Mico 5 v. Kemi

Olipa kerran astronautti joka oli avaruus asemalla. Hänen nimi oli Patrik. Patrikin piti lähteä asentamaan satelliittia avaruuteen. Kun Patrik oli avaruudessa, niin hän asetti satelliitin avaruuteen ja se onnistui. Sitten Patrik palasi maahan.
- Niko 10 v. Helsinki

Yllä: Astronautin pukua ei voi värittää koska astronautin puku on valkoinen.
- Roope 6 v. Vantaa

Avaruusseikkailussa on avaruusörkki, joka käveli avaruudessa. Keltainen kuu on juustoa ja sen seinällä on avaruusukko. Avaruusraketissa oli eväänä teetä ja sieltä ammuttiin satelliitti avaruuteen.
- Kasperi 5 v. Oulunsalo

Tässä kuvassa yritän nostaa meteoriittiä. Aluksessa on kavereita. Tähden lento menee aluksen ohi.
- Akseli 8 v. Kursu

Yllä: Avaruusalus lentää avaruudessa. Sitten tulee yksi poraaja, joka poraa maassa. Sen tehtävä on myös joskus porata kuussa. Yhtäkkiä tulee tulipalo. "Apua! Apua! Palokunta!" Avaruusalus tutkii avaruutta. Avaruus-ukkelit löytää ihmeellisen paikan.
- Paavo 6 v. Hämeenlinna

Raketti lähti avaruuteen ja se oli melkein perillä kun bensa loppui. Onneksi löytyi lisää bensaa ja raketti pääsi kuuhun
.-Lenni 7 v. Joensuu

Eräänä päivänä raketti lähti joskus kauan kauan sitten laukaisuun. Silloin häneltä tippui toinen apuraketti josta tippui avaruusmömmöä ympärilleen. Silloin toinen tähtiplaneetta on Zorron oma planeetta. Tähti ja Zorro voittivat yhteistyöllä avaruustaistelun. Raketti tippui takaisin maahan ja avaruusraketin rakentajat lopettivat hommat siihen. Se tapahtui vuonna 7100. Vihreä kiva mömmöplaneetta jäi avaruuteen. Ennen siellä asui 100 robottia. Siellä oli niin ällöä ja haisevaa mömmöä ettei ihmiset haluneet mennä sinne.
- Jesse 4 v. Lohja

Niklas ja isi menevät kuuhun. Meillä on avaruuspuku. Ja iiiiiso raketti. Kuussa on kiva olla. Tähdet tuikkivat hienosti avaruudessa. Siellä on varmasti ainakin tuhat ja sata tähteä. Ja enemmänkin… ja enemmänkin… Jännittävää on mitä kuun kaivoista löytyy, onko siellä aarteita vai timantteja. Meillä on kuussa iso avaruusauto ja aarteen etsimisessä auttaa kuunmies. Jos kuussa näkyy avaruusrosvoja, niitä varten meillä on hieno kuumonsteri. Tähdet ovat ihanan kultaisia, niitä voisi vaikka kerätä.
- Niklas 5 v. Helsinki.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja