Mielenkiintoinen yksityiskohta erikoisessa Posti-sekamelskassa – IS: Sairauslomalle jäänyt Sirpa Paatero ei koskaan ehtinyt erota ministerin virastaan

Keskusta kierrättää ministereitään – mistä on kyse? 6:04
Yhteiskuntatoimituksen päällikkö Eeva Lehtimäki kertoi tänään, mistä kaikessa ministerikierrätyksessä on kyse.

Kuntaministerin tehtäviin palaava Sirpa Paatero (sd.) ei koskaan ehtinyt erota kunta- ja omistajaohjausministerin tehtävistään, kertoo Ilta-Sanomat.

Monen hallituskriisiä seuranneen leuka loksahti auki, kun SDP:n uusi pääministeri Sanna Marin sekä pääministerin paikalta sivuun jättäytynyt puolueen puheenjohtaja Antti Rinne kertoivat kunta- ja omistajaohjausministerinä toimineen Sirpa Paateron  palaavan ministerin tehtäviin.

Se, mikä Sirpa Paateron tilanteesta tekee entistäkin mielenkiintoisemman, on se, ettei sairauslomalle jäänyt ministeri koskaan ehtinyt lopullisesti eroamaan ministerin tehtävistään.

Ilta-Sanomien mukaan ministerin eroa ei ehditty lainkaan käsitellä tasavallan presidentin esittelyssä. Valtioneuvoston viestintäjohtaja Päivi Anttikoski kertoo Ilta-Sanomien haastattelussa, että Paatero on periaatteessa ollut toimitusministeristön ministeri koko ajan – hän on vain ollut sairauslomalla.

Paateron ilmoitti aiemmin, että hänen sairauslomansa kestää tämän viikon perjantaihin saakka.

SDP:n eduskuntaryhmä esitti eilen sunnuntaina, että kunta- ja omistajaohjausministerin tehtävistä eronnut Paatero toimisi jatkossa hallituksessa kuntaministerinä. 

Puuttuivatko poliitikot liikaa Postin toimintaan? Ministeri Sirpa Paatero vastaa kritiikkiin 7:55
Puuttuivatko poliitikot liikaa Postin toimintaan? Näin ministeri Sirpa Paatero vastasi kritiikkiin lokakuussa.

Lue myös:

    Uusimmat