Postikriisissä eronnut Sirpa Paatero nousemassa jälleen ministeriksi – entinen demariministeri Ihalainen: "Tämä on tietynlainen kunnianpalautus"

9:22
Katso, miten Ihalainen kommentoi viikonloppuna pyörinyttä ministerirulettia.

Postikriisin seurauksena ministerin paikalta eronneen Sirpa Paateron esittäminen kuntaministeriksi on kunnian palautus, näkee entinen demariministeri Lauri Ihalainen.

– Paaterolle tämä on tietynlainen kunnianpalautus siitä, että hän kompastui omistajaohjaukseen syystä ja osin syyttäkin, aamun Huomenta Suomessa vieraillut Ihalainen toteaa.

Ihalainen muistuttaa, ettei Paateroa ole haastettu kunta-alan osaamisesta. SDP:n puoluevaltuusto päätyi eilen esittämään Paateroa kuntaministeriksi.

Marin: Paaterolla erittäin kokenut tausta

Ennen valintaa puoluevaltuusto valitsi liikenne- ja viestintäministeri Sanna Marinin pääministeriehdokkaaksi.

– Sirpa on hyvä ystäväni, tunnen hänet pitkältä ajalta. Hän on ollut aina joukkuepelaaja. Tässä kokonaisuudessa hän oli valmis palaamaan ja tarttumaan kuntaministerin haastavaan tehtävään. Hänellä on siinä erittäin kokenut tausta, hän on siinä osaava, pääministeriehdokkaaksi valittu Marin perusteli päätöstä.

– Uskon, että Sirpa hoitaa kuntaministerin tehtävät erinomaisesti. Hän ei ole missään vaiheessa menettänyt eduskuntaryhmän, ei puoluejohdon tai puolueen luottamusta. Olen todella iloinen siitä, että Sirpa on valmis tulemaan tähän tehtävään.

Paatero ilmoitti marraskuun lopussa jäävänsä sairauslomalle samana päivänä, kun hän ilmoitti erostaan. Sairausloman on määrä päättyä 13. joulukuuta.

Muutoksia SDP:n ministeripalettiin

Omistajaohjausasiat on tarkoitus siirtää eurooppaministeri Tytti Tuppuraiselle.

Uudeksi liikenne- ja viestintäministeriksi esitetään puolestaan työministerinä toiminutta Timo Harakkaa.

Työministerin paikalle esitetään eduskunnan varapuhemiehenä toiminutta Tuula Haataista.

Pääministerin paikalta eronneelle Antti Rinteelle puolestaan on kaavailtu eduskunnan varapuhemiehen paikkaa.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja