Miehet ovat Marsista, naiset Venuksesta – pitävätkö nämä väittämät paikkansa?

Sanonta "Miehet ovat Marsista, naiset Venuksesta" on jo pieneksi kliseeksi taipunut ilmaus. Mutta pitävätkö tietyt erilaisuudet miesten ja naisten välillä kuitenkin piukasti paikkansa?

"Joskus tuntuu siltä, että miehet ja naiset ovat kuin eri planeetoilta – he ajattelevat, tuntevat ja puhuvat aivan eri tavoin."

Näin seisoo Gray Johnin 1990-luvun parisuhdeoppaassa Miehet ovat Marsista, naiset Venuksesta: Paranna parisuhdettasi ja löydä partnerisi kanssa yhteinen kieli. Opas kertoo mistä miesten ja naisten ristiriidat syntyvät, ja kuinka ne vaikuttavat yhteiselon ja -onnen havitteluun. Oppaassa keskitytään miesten ja naisten eroavaisuuksiin: lukijaa kehotetaan ymmärtämään ja muistamaan nämä erovaisuudet, jotta oppisimme suhtautumaan toisiimme rakentavammin.

Miehet ovat Marsista, naiset Venuksesta -teos on ollut Yhdysvalloissa myydyimpien kirjojen listalla vuosikausia ja sen neuvoja on pidetty suorastaan käänteentekevinä. Osa puolestaan on kokenut Gray Johnin neuvot äärimmäisen yksinkertaistettuina, aivan kuin miehet ja naiset olisivat asettuneet taistelutantereelle vastakkain.

Mutta millaisia vinkkejä opas antaakaan? Tässä muutama esimerkki:

Mies haluaa todistaa selviänsä ilman tukea.

Mies ei esimerkiksi millään haluaisi kysyä tietä, jos hän on eksynyt. Naiselle taas avun ja tuen saaminen on tärkeää: se myös todistaa, että oma verkosto toimii.

Kun mies itse tuntee olonsa hyväksi, silloin hän on motivoituneimmillaan ilahduttamaan/miellyttämään naista.

Mitä paremmin miehen oma elämä on järjestyksessä, sitä enemmän mies kaipaa rinnalleen naisen, jonka kanssa voi jakaa kaiken.

Jos mies kokee ettei häntä tarvita, se on kuin hidas kuolema. Mies haluaa tuntea itsensä arvostetuksi, luotettavaksi ja hyväksytyksi.

Miesten kiinnostus ja motivaatio heräävät heidän tuntiessaan olevansa tarpeellisia, naisten puolestaan silloin kun he tuntevat olevansa hellittyjä ja rakastettuja. Jos miehelle antaa mahdollisuuden todistaa oman potentiaalinsa, mies näyttää myös parhaimman puolensa. Jos mies tuntee ettei hän voi menestyä, palaa hän hän vanhoihin itsekkäisiin tapoihinsa.

Sanat "voisitko" ja "etkö voisi" saavat miehet vastahakoisiksi.

Miehet inhoavat vaatimuksia. Naisten on taas vaikea pyytää tukea.

Miehillä on taipumus vetäytyä syrjään ja miettiä vaiti huoliaan, naiset puolestaan tuntevat vaistomaista tarvetta puhua huolistaan.

Miehet viehkoituvat naisesta, joka on silminnähden tyytyväinen ja iloinen. Mies ei halua kuulla naisen möyrivän negatiivisissa tunnelmissa ja ongelmissaan. Naisten kannattaisi tuoda esille itsenäisen, positiivisemman puolensa.

Mies on kuin kuminauha. Mies tulee lähelle, mutta kaipaa sitten välttämättä etäisyyttä ja sitten lähestyykin taas.

Miehen tarve vetäytyä kauemmas johtuu itsenäisyyden ja itsemääräämisen kaipuusta. Kun mies on eriytynyt kokonaan, yhtäkkiä hän taas kaipaakin rakkautta ja läheisyyttä. Miehet "vuorottelevat" automaattisesti, sykleittäin läheisyyden ja itsenäisyyden kanssa. Jos tätä vetäytymisprosessia tuetaan oikein, mies palaa kiireen vilkkaa takaisin naisensa luo.

Nainen on kuin aalto.

Naisen tunteet vaihtelevat aaltomaisesti, äkkinäisesti. Miesten tulisi oppia tulkitsemaan naisen tunnevaihteluita.

Neuvo: Sano rakastavasi tyttöystävääsi.

Nainen haluaa tuntea itsensä rakastetuksi. Miehen tulisi kertoa hänelle rakastavansa häntä ja käyttäytyä myös sen mukaan ehdottamalla esimerkiksi yhteistä koti-iltaa. Miehen tulisi puhua tunteistaan, että tyttöystävä olisi tyytyväinen. Miesten tulisi muistaa, että pienet rakkaudenilmaisut ovat yhtä tärkeitä kuin isot.


Miehet kaipaavat ensisijaisesti luottavaista, hyväksyvää ja arvostavaa rakkautta. Naiset kaipaavat etupäässä hellää, ymmärtäväistä ja kunnioittavaa rakkautta.

Nainen kaipaa:

Hellyyttä

Ymmärrystä

Kunnioitusta

Omistautuneisuutta

Vahvistamista (suhteen vahvistamista, laillistamista)

Vakuuttelua

Mies kaipaa:

Luottamusta

Hyväksyntää

Arvostusta

Ihailua

Tunnustusta

Rohkaisua


AVA on myös Twitterissä!Käyttämällä twiitissäsi hashtagia #avatv viestisi voi päästä telkkariin.Tykkää AVAsta myösFacebookissa!


Lue myös:


AVA

Osittainen lähde: Hookingupsmart.com

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja