Miehen tuoksu villitsee naisen – näin hedelmällisyys vaikuttaa parinvalintaan

Vaikuttaako naisen hedelmällisyys parinvalintaan? Selvityksen mukaan saattaa vaikuttaakin.

Selvityksen mukaan naiset pitävät korkean testosteronitason omaavista miehistä – tai ainakin heidän tuoksustaan.

Selvityksessä vapaaehtoiset naiset haistelivat 46 miehen paitoja ja antoivat arvosanoja esimerkiksi tuoksun miellyttävyyden ja seksikkyyden perusteella. Naiset myös täyttivät kyselyn kuukautiskiertoaan koskien. Paitojen omistajista puolestaan otettiin näytteitä, joilla tutkittiin heidän kortisoli- ja testosteronitasojaan.

Naiset, jotka olivat kuukautiskiertonsa hedelmällisimmässä vaiheessa, pitivät eniten paidoista, joiden omistajien testosteronitasot olivat korkeita. Kortisolitasoilla ei ollut vaikutusta miesten viehättävyyteen.

Myös miehille samantapainen koe

Aiemmissa selvityksissä on havaittu, että kuukautiskiertonsa hedelmällisessä vaiheessa olevat naiset suosivat miehiä, joilla on maskuliinisia piirteitä. Myös miehille on tehty samantapainen paitatesti vuonna 2010: joukko miehiä nuuhki ovulaation eri vaiheissa olevien naisten yllään pitämiä paitoja. Ennen ja jälkeen testin heidän testosteronitasonsa mitattiin.

Selvityksen mukaan ovuloivien naisten paitoja haistelleet miehet omasivat muita korkeamman testosteronitason; nämä paidat olivat myös miesten mielestä miellyttävimmän tuoksuisia. Tutkijoiden mukaan naisen tuoksulla saattaakin olla vaikutusta miehen testosteronitasoihin!

Lue myös:


AVA/Maria Aarnio

Kuva: Colourbox

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja