Miehen päälle ajettiin autolla useita kertoja Kuopiossa vuosi sitten – tekijälle ehdollista vankeutta

Pohjois-Savon käräjäoikeus tuomitsi tiistaina ehdolliseen vankeuteen miehen, joka ajoi tahallisesti toisen miehen päälle. Auton kolhima mies sai sairaalahoitoa vaatineita vammoja.

Väkivallanteko tapahtui koulun pihalla Kuopion Juankoskella viime vuoden kesäkuussa.

Syyttäjä vaati miehelle rangaistusta tapon yrityksestä. Käräjäoikeus katsoi kuitenkin, että tuomittu syyllistyi törkeään pahoinpitelyyn sekä lisäksi kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta ja törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen.

Tuomion mukaan 24-vuotias mies ajoi vauhtia kiihdyttäen noin 10 metrin päässä seissyttä tuttavaansa päin, niin että tämä kaatui törmäyksen voimasta auton konepellille.

Tämän jälkeen hän jarrutti, jolloin toinen mies putosi auton eteen maahan makaamaan.

Seuraavaksi 24-vuotias ajoi toisen miehen yli niin, että auton toinen eturengas rullasi tämän olkapäiden yli ja toinen eturengas jalkojen yli.

Lopuksi hän vielä peruutti auton uudelleen maassa makaavan miehen yli, jolloin auton toinen eturengas rullasi tämän rintakehän yli.

Tuomittu kiisti syyllistyneensä rikokseen

Tuomittu kiisti syyllistyneensä tapon yritykseen tai törkeään pahoinpitelyyn. Hän kertoi oikeudessa, että yliajon uhriksi joutunut mies oli lyönyt ja potkinut hänen autoaan ja asettunut sen eteen estääkseen häntä poistumasta.

Yliajon uhriksi joutunut mies kertoi oikeudessa olleensa pelaamassa koripalloa jääkiekkokaukalossa, kun tuomittu oli tullut autolla kaukalon lähelle.

Poliisitutkinnassa hän kertoi lisäksi, että tuomittu oli aiemmin pahoinpidellyt erästä hänen naistuttavaansa. Hän kertoi, että oli tuomitun lähestyessä suuttunut ja huutanut niin, että se varmasti kuului auton sisälle.

Käräjäoikeus tuomitsi yliajajan vuoden ja seitsemän kuukauden ehdolliseen vankeuteen sekä suorittamaan 40 tuntia yhdyskuntapalvelua. Lisäksi hänet määrättiin maksamaan yliajetulle noin 9 000 euron korvaukset.

Tuomiosta on mahdollista valittaa hovioikeuteen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja