Microsoft vahvisti: Windows 10:n syksyn suurpäivityksen jakelu jatkuu – pahat ongelmat keskeyttivät yli kuukaudeksi

Microsoft on aloittanut uudelleen Windows 10 October Update 2018 -päivityksen (versio 1089) jakelun. Alun perin päivitys julkaistiin 2. lokakuuta, mutta pahojen ongelmien vuoksi päivitys vedettiin pois jakelusta. Nyt reilun kuukauden jälkeen sen voi jälleen asentaa Windows 10 -tietokoneelle.

Windows 10 -tietokone ehdottaa automaattisesti uuden päivityksen lataamista ja asentamista. Microsoft suosittelee tukisivuillaan, että käyttäjät odottaisivat automaattista ilmoitusta eivätkä päivittäisi tietokoneitaan manuaalisesti. Aluksi kuitenkin päivitys on ladattavissa vain manuaalisesti niille käyttäjille, jotka sen haluavat, kertoo Windows Central. Lähiviikkojen aikana Windows 10 -tietokoneet alkavat kuitenkin saada ilmoituksia päivityksestä. Microsoft halunnee tällä tavalla varmistaa, että päivityksessä ei ole enää ongelmia.

”Olemme keskeyttäneet Windows 10 October 2018 -päivityksen (versio 1809) jakelun kaikilla käyttäjillä, jotta voimme tutkia raportoitua ongelmaa, jossa jotkin tiedostot olivat kadonneet päivityksen jälkeen”, tukisivuilla kerrottiin lokakuun alussa.

Ongelma oli vakava ja ilmeisesti melko vaikea korjattava, sillä korjattu versio tuli saataville yli kuukauden jälkeen. Ongelma ei kuitenkaan levinnyt laajalle käyttäjämäärälle, sillä Microsoftin mukaan ongelmaa esiintyi vain 0,01 prosentilla käyttäjistä.

October 2018 Update tuo jälleen useita suurempia ja pienempiä uudistuksia Windows 10 -käyttöjärjestelmään. Näihin lukeutuvat uudistunut käyttöjärjestelmän haku, joka sisältää jatkossa tuloksia niin verkosta, sovelluskaupasta, asetuksista, paikallisista tiedostoista kuin myös pilvitallennuspalvelusta, uudistettu ja uudelleennimetty näyttökuvien leikkaustyökalu, leikepöydän hallintatoiminnot kuten kopioitujen tietojen historia ja synkronointi eri laitteiden välillä, tumma teema tiedostonäkymiin ja Microsoft-sovelluksiin, parannuksia käyttöjärjestelmän suurennuslasitoimintoon, tekstin koon parempi säätömahdollisuus sekä uusia emoji-kuvakkeita.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja