Mick Schumacherilta hurjaa puhetta, kun Lewis Hamilton on ryöstämässä ennätykset Schumacherin perheeltä

0:47
Mick Schumacher otti loistostartin Monzan F1-kisassa toissa viikolla. Hän johtaa sarjaa 8 pisteen erolla ennen Sotshin kisaviikonloppua.

Formulalupaus Mick Schumacher kertoo saavansa motivaatiota siitä, että Lewis Hamilton on yltämässä Mickin isän Michael Schumacherin rikkomattomina pidettyihin F1-ennätyksiin. 

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Venäjän GP suorana 25.-27.9.
La: 3. harjoitukset klo 11.55, aika-ajot klo 14.55, ennakkotunnelmat klo 14.00
Su: Venäjän GP klo 14.05, ennakkotunnelmat klo 13.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

C Moren suoratoistopalvelu vapaasti katseltavissa 25.-27.9.

Hamiltonilla on mahdollisuus yltää Michael Schumacherin F1-voittoennätykseen, 91 GP-ykkössijaa, Venäjän osakilpailussa Sotshissa viikonloppuna.

Myös Mick Schumacher kilpailee Sotshissa. Hän on F2-sarjan kärjessä ennen kahden kisan viikonloppua.  

– Isälläni oli aina tapana sanoa, että "ennätykset on tehty rikottaviksi". Se on jokaisen tavoite moottoriurheilussa. Lewisilla on ollut (Mercedeksellä) upea, pitkäkestoinen ja positiivinen jakso, 21-vuotias Schumacher totesi Hamiltonin ennätyssaumasta. 

– Se tekee hyvää lajille. Seuraava tavoite minulle olisi sitten varmaankin näiden (Lewisin) ennätysten rikkominen, jos pääsen F1-sarjaan, Mick Schumacher lisäsi. 

Hamilton on hyvää vauhtia sivuamassa myös Michael Schumacherin seitsemän MM-tittelin ennätystä. Hän johtaa MM-sarjaa 55 pisteen erolla tallitoveriinsa Valtteri Bottakseen

Hamilton ei osaa sanoa, kuinka hän reagoi, jos hän yltää voittoennätykseen sunnuntaina. 

– En tiedä miltä minusta tuntuu, mitä se minulle merkitsee vai merkitseekö se mitään. Maailmassa on tällä hetkellä isompiakin asioita, tasa-arvokysymyksiin kovasti kantaa viime aikoina ottanut brittitähti kommentoi. 

Sebastian Vettel, Schumacherin saksalainen maanmies ja 53 F1-kisan voittaja, soisi ennätyksen Hamiltonille, vaikka onkin aina pitänyt Schumacheria esikuvanaan. 

– Michael on edelleen sankarini, mutta toisaalta olisin erittäin iloinen Lewisin puolesta. Hän ansaitsee kaiken menestyksen, mitä hän on saavuttanut viime vuosina ja tulee saavuttamaan tulevaisuudessa.

Juttua korjattu klo 10.42: Hamilton johtaa sarjaa 55 pisteen erolla, ei 65:n. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja