Lewis Hamilton voi nousta Michael Schumacherin "lyömättömän" saavutuksen rinnalle, Sebastian Vettel myöntää ristiriitaiset tunteet: "Olen surullinen"

Sebastian Vettel myöntää, että ilmassa on katkeransuloista haikeutta, kun Lewis Hamilton on rikkomassa Michael Schumacherin lyömättömänä pidettyjä F1-ennätyksiä. Sunnuntaina Sotshissa Hamiltonilla on mahdollisuus sivuta Schumacherin voittoennätystä 91. GP-voitollaan.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Venäjän GP suorana 25.-27.9.
Pe: 1. harjoitukset klo 10.55, 2. harjoitukset klo 14.55
La: 3. harjoitukset klo 11.55, aika-ajot klo 14.55, ennakkotunnelmat klo 14.00
Su: Venäjän GP klo 14.05, ennakkotunnelmat klo 13.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Hamilton rikkoi Schumacherin paalupaikkaennätyksen (69) vuoden 2017 Italian GP:ssä. Schumacherin palkintosijaennätyksen (155) Hamilton vei nimiinsä reilu kuukausi sitten ajetussa Espanjan GP:ssä.

Voittoennätyksen jälkeen – rikkoutui se sitten Venäjällä tai vasta myöhemmin – Hamiltonin tähtäimessä on enää seitsemäs ja kahdeksas MM-titteli, joiden myötä hän nousisi myös tässä kaikkein arvostetuimmassa kategoriassa kaikkien aikojen ykköseksi.

Vettel, joka oli vielä seitsemän vuotta sitten huomattavasti Hamiltonia todennäköisempi vaihtoehto Schumacherin ennätysten rikkojaksi, seuraa kilpakumppaninsa menestysmarssia ristiriitaisin tuntein.

– 91 GP-voittoa on aina ollut numero, jonka tavoittaminen on vaikuttanut mahdottomalta. Lewisin saldo viime vuosilta on kuitenkin sellainen, että hän on päässyt lähemmäs ja lähemmäs, Vettel sanoi torstaina Sotshissa järjestetyssä lehdistötilaisuudessa.

– Olen surullinen, koska Michael on sankarini. Toisaalta olen onnellinen Lewisin puolesta. Mielestäni Lewis ansaitsee kaiken saavuttamansa menestyksen. Siinä on puolensa ja puolensa. Ristiriitaiset tunteet.

Itsekin neljä maailmanmestaruutta, 53 GP-voittoa, 120 palkintosijaa ja 57 paalupaikkaa saavuttanut Vettel piti maanmiestään Schumacheria suurimpana esikuvanaan. Ja pitää yhä. Hän muistaa hyvin 20 vuoden takaiset tunnelmat, kun Schumacher onnistui viidennellä Ferrari-kaudellaan viimein voittamaan maailmanmestaruuden.

– Halusin aina Michaelin voittavan. Olin iloinen. En tiedä, missä olin – varmaankin kotona. Olin iloinen nähdessäni hänen voittavan maailmanmestaruuden. Olin silloin 13-vuotias, eikä siinä iässä oikeasti ymmärrä, mitä se kaikki merkitsee.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja