F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Lewis Hamilton murskaamassa Michael Schumacherin ennätykset – mutta tätä saavutusta Mercedes-tähti ei riko!

2:43
Videolla Lewis Hamiltonin viimeinen kierros Toscanan GP:ssä.

F1-kehien ykkösnimi Lewis Hamilton on ottanut mestaruutensa Mercedeksen moottorilla, kun Michael Schumacherin nappasi tittelinsä eri voimanlähteiden avustuksella. 

Mercedeksen Lewis Hamilton on etenemässä vahvasti seitsemänteen maailmanmestaruuteen. Hän menee siten tasoihin mestaruuksien määrässä Michael Schumacherin kanssa. 

Jos Hamilton voittaa Sotshissa, hän tasoittaa myös osakilpailuvoitot (91). On helppo ennustaa, että Hamilton siirtyy tilaston kaikkien aikojen ykköseksi vielä tällä kaudella. 

Hamilton nappaa ennätyksen toisensa jälkeen, mutta yhdessä Schumacher pysyy edellä: mestaruuksien määrässä eri konevalmistajilla.

Schumacher nappasi viisi mestaruutta Ferrarilla, mutta ensimmäinen ja toinen mestaruus tulivat Benettonilla. Vuonna 1994 hän ajoi Fordin ja vuonna 1995 Renaultin moottorilla. Hamilton sen sijaan on napannut kaikki mestaruutensa Mercedeksen voimanlähteellä. 

Wheels24-sivuston mukaan ennen Schumacheria on mentävä Alain Prostin aikoihin, että saadaan monella eri koneella mestaruuden napannut kuski. Prost otti tittelin Porchen moottorilla 1985-86, Hondalla 1989 ja Renaultilla 1993. 

Ennätys on Juan Manuel Fangiolla, joka voitti viisi maailmanmestaruutta neljällä eri autolla: Alfa Romeo 1951, Mercedes-Benz 1954-55, Ferrari 1956 ja Maserati 1957. 

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja