Mick Schumacher jo vuoden päästä F1-sarjaan? – ”Isäni tulee aina olemaan suurin”

Ensi kaudeksi jo Formula 2 -sarjaan siirtyvä Mick Schumacher ei pelkää sanoa tavoitettaan ääneen: vuoden päästä hän uskoo olevansa valmis jo isänsä Michael Schumacherin jalanjäljissä F1:iin.

Videolla Mick Schumacher ajaa isänsä vuoden 1994 Benettonin mestaruusautolla.

F3-mestaruuden voittanut 19-vuotias Schumacher lähtee hakemaan seuraavaa askelta tähtitehtaana tunnetussa Preman F2-tiimissä.

Italialaiselle La Gazzetta dello Sportille haastattelun antanut kuski pamauttaa suoran vastauksen tulevaisuuden tavoitteeseensa.

– Päästä F1:een. Olisi uskomatonta, jos se tapahtuisi jo ensi vuoden päätteeksi, mutta ensin täytyy katsoa, miten kausi 2019 menee, Mick Schumacher toteaa.

– F2 on kuninkuusluokan odotushuone, ja taso siellä on erittäin kova, hän jatkaa.

Gazzettan mukaan Schumacherille olisi ollut mahdollista vallata F1-paikka jo ensi kaudeksi, jos isä-Schumin luottomanageri Sabine Kehm ja äiti Corinna Schumacher eivät olisi vannoneet rauhallisemman tahdin nimeen.

Isään vertailu jo itsessään fantastista

Harvoin haastatteluita antava Schumacher kertoo tottuneensa julkisuuden valokeilaan jo hyvin nuorena. Jos tähtäin on F1:ssä, hän ei voi loputtomiin pakoilla vertailua isäänsä.

Mick myöntää, että oma isä on myös hänelle ehdoton esikuva.

– Hän on paras, ja tulee aina olemaan. Se, että tulee vertailluksi häneen millään tavalla, on fantastista, ja yhtä lailla on upeaa olla osa samaa tarinaa ja seurata, miten tämä kehittyy, hän pohtii.

Schumacherin mukaan jalkojen maassa pitäminen on kuitenkin elinehto F1-kuljettajaksi kehittymisessä.

Lue myös:

    Uusimmat