Michael Jacksonin edustajat suuttuivat uudesta seksuaalista hyväksikäyttöä käsittelevästä Leaving Neverland -dokumentista: "Vanhojen, vääräksi osoitettujen syytösten kierrättämistä"

Vuonna 2009 menehtyneen pop-tähti Michael Jacksonin edustajat ovat ärähtäneet uudesta pop-tähteä käsittelevästä Leaving Neverland -dokumentista.

Popin kuninkaana tunnetun Michael Jacksonin edustajat ovat ottaneet kantaa uuteen laulajasta kertovaan dokumenttiin. Leaving Neverland -nimellä kulkeva dokumentti käsittelee syytöksiä, joiden mukaan Jackson ahdisteli lapsia seksuaalisesti.

Dokumentti saa ensi-iltansa Sundance-elokuvafestivaaleilla tammikuun aikana. Tämän jälkeen se esitetään kevään aikana HBO-kanavalla Yhdysvalloissa ja Channel 4 -kanavalla Britanniassa.

Elokuvassa haastatellaan kahta kolmekymppistä miestä, jotka väittävät Jacksonin ystävystyneen heihin ja käyttäneen heitä tämän jälkeen hyväksi heidän ollessa nuoria poikia. Vuonna 2005 Jackson vapautettiin syytteistä oikeusjutussa, jossa häntä syytettiin 13-vuotiaan pojan seksuaalisesta hyväksikäytöstä Neverland-maatilallaan.

Dokumentissa keskitytään Wade Robsonin ja James Safechuckin kokemuksiin. Molemmat miehistä haastoivat Jacksonin oikeuteen seksuaalisesta väärinkäytöksestä tämän kuoleman jälkeen, mutta molemmat oikeusjutut hylättiin. Robson oli puolustamassa Jacksonia vuoden 2005 oikeudenkäynnissä.

– Tämä niin sanottu dokumentti on jälleen vain vanhojen, vääräksi osoitettujen syytösten kierrättämistä. Tämä on jälleen yksi karmea tuotanto ja säälittävä yritys hyväksikäyttää ja rahastaa Micheal Jacksonin nimellä, Jacksonin edustajien tiedotteessa sanottiin.

Elokuvan ohjanneella Dan Reedilla ei ole huolta Jacksonin väitettyjen uhrien tarinoiden todellisuudesta.

– Jos olemme jotain oppineet tänä aikana historiassamme, niin sen, että seksuaalinen hyväksikäyttö on mutkikas asia ja selviytyjien äänien tulee kuulua ja heitä tulee kuunnella, Reed totesi omassa tiedotteessaan.

Jackson kuoli 50-vuotiaana unilääkkeen yliannostukseen. Hänen kuolemansa johti maailmanlaajuiseen suruun ja levymyyntien valtavaan nousuun. Jackson on Forbes-lehden mukaan ollut eniten tienannut kuollut julkisuuden henkilö viimeiset kuusi vuotta putkeen.

Vuonna 2018 Jacksonin arvioitiin tienanneen 400 miljoonaa dollaria. Musiikin lisäksi Jacksonin osuus EMI Music Publishing -levy-yhtiössä myytiin viime vuoden aikana. Televisiossa nähtiin miehelle omistettu erikoisesitys ja Las Vegasissa pyöri Jacksonin inspiroima Circus du Soleil -näytös nimeltä One.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja