Metsään syöksyneestä lentokoneesta kuva Jyväskylästä – kone oli turmassa kuolleelle lentäjälle erityisen tuttu: "Lensi laskukierrosta, kun jotain tapahtui"

Jyväskylässä menehtyi sunnuntaina kokenut lentäjä lento-onnettomuudessa.

Jyväskylän Tikkakosken lentoasemalla sattui pääsiäissunnuntaina ilmaliikenneonnettomuus. Kyseessä oli siviilikäyttöinen pienkone, jonka kyydissä ollut lentäjä kuoli.

Keski-Suomen pelastuslaitos sai hälytyksen asiasta kello 20.38.

Yksipaikkaisen turmakoneen uhrina toimi kokenut lentäjä, Keski-Suomen Ilmailijat ry:n puheenjohtaja ja Ilmailuliiton edunvalvonta-asiantuntija Juha Silvennoinen.

Yhdistyksen varapuheenjohtaja Jouko Nuora kertoi MTV Uutisille, että sai onnettomuuden jälkeen tiedon asiasta puhelimitse, minkä jälkeen hän lähti alueelle.

– Paikalle ei päässyt ketään muita kuin poliisit.

Nuoralla ei ole sen tarkempaa tietoa, mitkä asiat johtivat onnettomuuteen.

– Lensi laskukierrosta, kun jotain on tapahtunut. Se on aika lailla tyypillistä, että lennetään laskukierrosta ja katsotaan, että kaikki jutut toimivat.

– En tiedä ollenkaan, montako laskua hän oli tehnyt vai oliko ensimmäinen. Jotain siinä on tapahtunut.

Vuonna 1998 rakennettu mäntämoottorikone oli säännöllisesti käytössä.

– Sillä lennettiin jatkuvasti. Se oli hänen henkilökohtainen koneensa, kertoo Nuora.

Onnettomuustutkintakeskus selvittää lento-onnettomuuden syytä. OTKES julkaisi Twitter-tilillään kuvan lentokoneesta onnettomuuspaikalla. Onnettomuuden tutkinnassa ei ole tullut ilmi mitään rikokseen viittaavaa, kertoo Sisä-Suomen poliisi STT:lle.

Poliisi ja Onnettomuustutkintakeskus (Otkes) ovat jatkaneet onnettomuuden tutkintaa paikan päällä tänään. Otkesin viestintäpäällikkö Tiina Bieber kertoi STT:lle, että päätös Otkesin varsinaisen tutkinnan mahdollisesta aloittamisesta tehtäneen tämän viikon aikana.

Lue myös:

    Uusimmat