Lentäjä kuoli lento-onnettomuudessa Jyväskylässä – kyseessä oli kokenut lentäjä ja paikallisen ilmailuyhdistyksen johtaja

Yksi henkilö on kuollut lento-onnettomuudessa Jyväskylässä, kertoo pelastuslaitos.

Keski-Suomen pelastuslaitos sai hälytyksen asiasta kello 20.38.

Kyseessä oli siviilikäyttöinen pienkone, jonka kyydissä ollut lentäjä kuoli onnettomuudessa. Koneessa ei ollut muita henkilöitä.

– Yksipaikkainen siviilikäytössä ollut pienlentokone on pudonnut Keski-Suomessa Jyväskylän lentoaseman alueella, pelastuslaitos kertoo tiedotteessaan.

MTV Uutisten tietojen mukaan uhri oli kokenut lentäjä, Keski-Suomen Ilmailijat ry:n puheenjohtaja ja Ilmailuliiton edunvalvonta-asiantuntija Juha Silvennoinen. Yhdistyksen hallituksen jäsen tiedotti asiasta jäsenistölle myöhään sunnuntai-iltana.

Onnettomuustutkintakeskus luonnehti Twitterissä konetta ultakevyeksi koneeksi. Myöhemmin Otkesista tarkennetaan, että kyseessä on ilmeisesti niin sanottu experimental-lentokone. Ilmailuliiton sivuilla kerrotaan, että experimental-koneissa harrastajat rakentavat koneensa itse. Rakentamiseen on olemassa valmiita rakennussarjoja. 

Pelastuslaitoksen yksiköt ovat poistuneet paikalta ja poliisi jatkaa tapauksen tiedottamisesta.

KSML: Silminnäkijä teki hälytyksen

Lento-onnettomuus on tapahtunut ensitiedotteen mukaan tapahtunut Aatuntiellä. Aatuntie kiertää Jyväskylän lentoasemaa. Pelastuslaitoksella ei ole tarkkaa tietoa siitä, miten onnettomuus tapahtui ja mistä se johtui.

Keskisuomalaisen mukaan koneen putoamisen havaitsi silminnäkijä, joka teki asiasta hälytyksen. Lehden mukaan koneen putoamispaikka oli aidatun lentokenttäalueen sisäpuolella.

Onnettomuutta tutkii poliisi ja Onnettomuustutkintakeskus (Otkes). Sisä-Suomen poliisin johtokeskuksesta kerrottiin STT:lle, että poliisi ja Otkes tiedottavat tapauksesta lisää maanantaina. Otkes kertoo, että paikkatutkinta pyritään tekemään maantantaina.


Lue myös:

    Uusimmat